Atkinson: Podium by byl realistický cíl, ale nejsem tu od toho, abych rozbil auto

iM2 / Joel Martin, 22. prosince 2013, 22:50 Google+

Chris Atkinson po 5 letech opět dostal tovární místo u týmu z WRC. U Hyundaie by chtěl Australan uplatnit svoje zkušenosti při vývoji vozu i20 WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris

Atkinson, Chris | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Sdílejte článek

Chris Atkinson se již několik let snažil dostat se zpět do MS. Po odchodu Subaru z MS se 'Atko' vždy v MS objevil pouze na vybraných soutěžích. Teď přichází druhá velká šance. Během minulých měsíců byl Chris u vývoje i20 WRC: "Je to neuvěřitelné, o tento projekt je opravdu velký zájem. Jedna z největších automobilek vstupuje do MS. To je skvělé.

Já jsem od začátku součástí projektu a příští rok pojedu nějaké soutěže. Těším se na to," nezkrývá pro wrc.com nadšení 34 letý soutěžák. Zatím je známé, že pojede doma v Austrálii, ale ostatní starty potvrzeny nebyly: "Ještě to není rozhodnuté. Dani [Sordo] je naším asfaltovým specialistou a letos vyhrál soutěž MS.

Juho [Hänninen] a já se víc soustředíme na šotolinu. Ale i na asfaltu bychom byli schopni zajet výsledky. Jde o mix. Thierry [Neuville] má za sebou skvělou sezonu. Je to skvělá kombinace a já doufám, že budeme mít dobrý tým. Auto jsme již vyvinuli, v roce 2014 se ale budeme spíše učit, zaměřujeme se na rok 2015. Jako tým chceme růst a připravit se na další rok."

Vloni jezdil s Mini sice pravidelně, ale jen druhou půlku sezony...

Volkswagen při svém debutu na Monte-Carlu zajížděl nejrychlejší časy a nakonec získal podium. Může se to povést i Hyundaii? "Vývoj vozu byl mnohem kratší. Pro rok 2014 si dáváme realistické cíle. Pro tým by bylo hezké, kdybychom se postavili na podium. To je realistický cíl, tento tým byl nově vybudován, nemá žádnou historii. Vše se musí udělat nově, to je hodně práce."

Atkinson sice nepojede všechny soutěže, ale práce bude mít na vývoji nové i20 WRC dost. "Odhaduji, že to tak bude. Podle mě budeme odměňováni za výkony, které předvedeme. Jasně, budeme proti sobě navzájem bojovat, ale zároveň pojedeme pro tým. To je důležité.

...u Hyundaie chce hlavně dojíždět ve slušném tempu do cíle.

Určitě můžete jet na hraně, abyste ukázali svoji rychlosti, a při tom rozbijete auto. Ale tohle si přesně myslím, že tým nebude chtít vidět. Myslím, že jsme byli vybráni na základě našich zkušeností. S autem bychom měli ve slušném tempu dojet do cíle. Jde o to auto vyvíjet po celou dobu soutěže, ne jen jednu zkoušku." Jen dodejme, že ani Hänninen, ani Atkinson ani jednička týmu Neuville v MS ještě nevyhráli.

Vytisknout

Diskuze: Atkinson: Podium by byl realistický cíl, ale nejsem tu od toho, abych rozbil auto

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Sordo by chtěl víc soutěží, natestováno bude mít podobně jako u Mini

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud