Meeke mohl soutěž vyhrát, kdyby měl číslo na Ogiera staršího

iM2 / Joel Martin, 20. ledna 2014, 19:11 Google+

Kris Meeke je skrytý vítěz Rally Monte Carlo. Bez jediné chybičky si dojel pilot Citroënu pro podium. Ani od vítězství nebyl Severní Ir vzdálen nijak daleko. Na to by ale potřeboval číslo na Ogiera seniora...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Zbláznil ses?" řekl Ogier starší svému synovi do telefonu, když mu Sébastien ve čtvrtek ráno řekl, že vyjel ze servisu na slickách. Tato chyba se záhy projevila. "Mohli jsme vědět, jak rychle se počasí v zimě mění," přiznává s odstupem času jeho syn. "Měli jsme vsadit na jistotu a vzít si do auta dvě zimní gumy.

To jsme neudělali, protože jsme až moc věřili naši předpovědi počasí. Ostatně podobně zvolili skoro všichni ostatní. Kdyby někdo v pátek ráno vyjel na zimních gumách, tak by byl ve vedení o 5 minut," ohlíží se za začátkem sezony na tiskové konferenci mistr WRC, Sébastien Ogier.

Vedle něj sedící Kris Meeke se jen usmál a poplácal ho po ramenou: "Proč mi tvůj táta nezavolal? Já měl v autě dvě zimní gumy. Kdybych měl číslo na tvého tátu, mohl jsem tuto rally vyhrát!" vtipkuje tovární jezdec Citroënu.

Takto ale připadlo vítězství Ogierovi, který svoje auto hned v první zatáčce opřel o svodidla. "Auto jsme během zimy vylepšili a vyztužili všechna zavěšení kol. To se očividně ukázalo jako dobrý nápad. Jinak by nás toto uklouznutí vyřadilo ze soutěže. Musíme přiznat, že jsme na této soutěži měli opravdu štěstí," připustil Francouz.

I tak ale Kris o víkendu v Monte Carlu přesvědčil. S ohledem na to, že dva a půl roku nejel žádnou asfaltovou rally, tak jeho výsledek opravdu skvělý, navíc byl po loňských dvou chybách pod poměrně vysokým tlakem: "Je to pro mě něco zvláštního, dostat u Citroënu svoji první pořádnou příležitost. Vědět, že mám před sebou celou sezonu a nemusím tak prokázat v každé zkoušce svoji výkonnost, je skvělé.

Jsem rád, že jsem dokončil svoji první soutěž v novém týmu na podium." Před Švédskem je ale 34letý soutěžák opatrný: "Nikdy jsem soutěž na sněhu nejel. Švédsko pro mě bude zajímavou zkušeností. Je jasné, že napoprvé nebude možné zde dosáhnout hned dobrého výsledku. Chci tedy v klidu získávat zkušenosti na další rok. 

Ještě nikdy jsem také nejel v Mexiku a Portugalsku, proto k dalším třem soutěžím přistoupím velmi opatrně. Mým cílem není zisk titulu mistra světa, chci sbírat zkušenosti, abych v budoucnu mohl bojovat se Sebem [Ogierem]."

Vytisknout

Diskuze: Meeke mohl soutěž vyhrát, kdyby měl číslo na Ogiera staršího

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loprais, Aleš

S Dakarem se loučíme zlatem!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud