Ostberg po soutěži s nudným plánem nakonec třetí

iM2, 10. dubna 2014, 17:20 Google+

Mads Ostberg měl pro Portugalsko plán, kterým bylo nejít do žádného velkého rizika. To se mu vyplatilo a získal zasloužené třetí místo. V Argentině chce Nor zaútočit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V centrále Citroën Motorsport ve francouzském Versailles teď běží na plné obrátky přípravy na blížící se začátek sezony ve WTCC. O nadcházejícím víkendu totiž čeká model C-Elysée a posádky Yvan Muller/Sebastien Loeb první závod sezony. MS cestovních vozů je pro letošek u Citroënu jasným číslem 1, ale i přesto získal na Rally Portugal rallyový tým úspěch. Mads Ostberg dojel druhý a získal tak svoje letošní druhé podium. 

Citroën získal na prvních čtyřech soutěžích sezony už 3 poháry. Na zatím neomylný tovární tým Volkswagenu to ale nestačí. "Je to moje druhé podium sezony a první na šotolině. Musím poděkovat týmu za tvrdou práci. Na každé rally a každém testu děláme pokroky," řekl Mads Ostberg, který byl třetí i ve Švédsku. 

Mads vloni v Portugalsku

"Toto třetí místo je excelentním výsledkem. A bod z Power Stage je bonusem. To bylo před startem naším cílem. Na této rally jsme nešli do nějakého velkého rizika. V budoucnu ale přidáme. Když už je rally za námi, tak vidíme, že jsme udělali přesně to, co jsme zde udělat chtěli. Vždy, když jedete na rally, tak máte nějaký plán. Když máte nudný plán, tak musíte dodržet nudný plán. To se ale vyplatilo, i když jsem byl pomalejší než oba dva kluci [Ogier a Hirvonen]."

"Měli jsme chytrou strategii a chytře jsme použili gumy. V sobotu jsme díky tomu ztratili čas, ale v neděli jsme ho ušetřili. Měli jsme dobré gumy, ale neklaplo to a já nevyrhál Power Stage. Soutěž jsme ale dokončili s nejlepšími gumami," říká Nor.

Zde v barvách Stobartu v roce 2011

Zkraje května se pojede v Argentině, bude tam moci Mads bojovat o vítězství? "Možná. Nevím, jestli budeme mít pro Argentinu jiný plán. V Mexiku jsem udělal chybu. Kdybych jí neudělal, tak bychom měli pro zdejší soutěž dobrý plán. Potřebujeme body a musíme být opatrní, takže získávat podia. To není ve WRC lehké. Doufám, že po tomto výsledku budeme moci více zatlačit."

Vzledem k tomu, že jeho týmový kolega soutěž opět nedokončil, tak byl Ostberg jediným, kdo pro Citroën získal body. Vyvíjí to na něj tlak? "Ne hned, ale když jsem o tom přemýšlel a pobavili jsme se v týmu, tak bylo ještě důležitější, abych udržel podium. Bylo to možná trochu horší, ale v autě jsme hodně dobře pracovali. Zůstali jsme klidní a soustředění. S tím jsem hodně spokojen," zakončil Mads Ostberg.

Vytisknout

Diskuze: Ostberg po soutěži s nudným plánem nakonec třetí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Smékal, Egon

Egon Smékal začal sezonu vítězně

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud