Ogier: Se šťastnou karoserií za vítězstvím v Argenitně?

iM2, 5. května 2014, 09:09 Google+

Rally Argentina uvidí po dlouhé době jiného vítěze. Kdyby to mělo jít dle představ Sébastiena Ogiera, tak by tímto rokem rád začal jeho éru poté, co jsme doposud viděli několik vítězství v řadě v podání Seba Loeba.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Sébastien Loeb, který byl o upynulém víkendu na závodech WTCC v Maďarsku sedmý a devátý, v Argentině vyhrál osmkrát v řadě. Teď je ale jasné, že svoji sérii neprodlouží. V Jižní Americe tedy uvidíme nového vítěze. Asi největším favoritem vzhledem k výsledkům probíhající sezony je Sébastien Ogier.

"Na Argentinskou rally jsme se připravovali na Sardinii. Tam jsme měli podobný šotolinový podklad, jaký nás čeká v Jižní Americe. Ačkoliv není charakter trati v Argentině tak měkký, tak jsme se toho na testu hodně naučili," říká Sébastien Ogier. Pokud by Francouz nebo některý z jeho kolegů v Argentině vyhrál, tak už by to bylo deváté vítězství v řadě pro Volkswagen, což by byl nový rekord. 

"Rally Argentina jsem ještě nevyhrál. V roce 2011 to bylo těsné a také vloni to na vítězství nestačilo. To jsou důvody, proč chci v Argentině bezpodmínečně vyhrát. Průběh soutěže bude skoro stejný jako vloni a to pro nás může být menší výhodou. I přesto se může šotolinová rally z roku na rok silně změnit. Při seznamovacích jízdách tak budeme zvláště koncentrovaní na to, abychom v rozpisu zohlednili mnoho minimálních změn."

Ogier s Ingrassiou budou v Argentině startovat s poměrně zajímavým šasi - interní číslo 17 a poznavací značka WOB-VW 369. Toto auto debutovalo na Rally Deutschland 2013. Ne zrovna povedený start na domácí soutěži Volkswagenu následovala o to úspěšnější série. V loňské Francii, na letošním Monte Carlu a v Mexiku tato karoserie brala vítězství. Ve Francii navíc s touto karoserií, se kterou dokazali vyhrát už na různých površích, bralo duo Ogier/Ingrassia titul.

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Se šťastnou karoserií za vítězstvím v Argenitně?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz

Rally Prešov: Soutěž poznamenanou výpadky vyhrál Grzyb

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud