Ogier: Podmínky v Polsku budou při druhých průjezdech hodně odlišné

iM2, 23. června 2014, 15:28 Google+

Už po sedmi závodech letošní sezony je jasné, že letos během letní pauzy bude na čele tabulky Sébastien Ogier. Francouz má sezonu velmi dobře rozjetou na to, aby získal svůj druhý titul mistra světa v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Vysoké tempo, plynulé šotolinové cesty s mnoha skoky a soutěž s velkou tradicí - to vše čeká na posádky o víkendu v Polsku. Sébastien Ogier má pro soutěž jasný cíl - minimálně udržet náskok na svého nejbližšího rivala v MS, Jariho-Mattiho Latvalu. "Sice víme, že nemůžeme stále vyhrávat, ale cílem musí být odvést si z rally co možná nejvíce bodů. Pro letošek jsem si dal za cíl mít po každé soutěži náskok na druhého alespoň 25 bodů - tedy jedno vítězství. Nikdy nevíte, co se stane."

Na Polsko se Volkswagen pečlivě připravoval na testech před dvěma týdny. Každý jezdec měl jeden den na to, aby si zvykl na podmínky, které budou na cestách kolem města Mikołajki. Pro Polskou Rally jsou charakteristické rychlé úseky na písčité šotolině s mnoha skoky - tedy něco podobného jako ve Finsku, ovšem zkoušky u našich severních sousedů nevedou tolik lesy a je na nich více zatáček.

Počasí bývá na této soutěži hodně vrtkavé, například vloni uvízli účastníci ME při seznamovacích jízdách v hlubokém bahně. "Nemyslím si, že bychom mohli znovu použít poznatky nebo rozpisy z roku 2009. Je to už dlouho. Možná se ještě jednou podívám na nějaké tehdejší onboardy," říká Ogier.

"V podstatě se dá říci, že rally bude letos pro všechny její účastníky nová. Absolvovali jsme test, který probíhal velmi dobře. V první řadě šlo o to, abychom se nám podařilo naladit nastavení na podmínky v Polsku. Cesta byla hodně rychlá a bylo také zajímavé poznat podloží. Je hodně písčité a měkké, proto se během soutěže už po několika málo autech hodně rychle vyjezdí a bude hodně hrbolaté. Proto také očekáváme, že podmínky během soutěže budou hodně odlišné, když zkoušky pak budeme podruhé projíždět odpoledne."

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Podmínky v Polsku budou při druhých průjezdech hodně odlišné

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Peugeot

Neuville si byl zavzpomínat na Ypres, jaký program na něj čeká dále?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud