Marcus Grönholm novou posilou Volkswagenu

iM2, 11. srpna 2014, 21:47 Google+

Volkswagen Motorsport podepsal s dřívějším mistrem světa, Marcusem Grönholmem. 46letý Fin, který byl mistrem světa v letech 2000 a 2002, bude od dnešního dne podporovat vývojový program továrního týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Poté, co Carlos Sainz odešel k Peugeotu jezdit Dakar, si Volkswagen do svých služeb získal dalšího bývalého mistra světa. Marcus Grönholm počínaje dnešním dnem začne s podporou továrního týmu Volkswagen na testech. "Díky jeho velkému technickému přehledu a analytickým schopnostem bude našim inženýrům moci nabídnout cenný vstup," říká sportovní šéf týmu, Jost Capito.

Grönholm v MS v rally začínal v rámci továrních týmu v sezoně 1999 u Peugeotu. Už v další sezoně mezi profesionály se mu podařilo získat čtyři vítězství a jezdecký titul. O dva roky později to ještě dokázal rovněž s Peugeotem zopakovat. Později přestoupil k Fordu, kde po sezoně 2007 svoji profesionální kariéru ukončil. Celkem dokázal získat 30 vítězství, 60 podií a nejrychlejší byl v 540 měřených testech.


Marcus Grönholm na tratích Rally Monte Carlo 2007

Za volant továrního Pola R WRC se Marcus prvně posadil zkraje srpna v okolí jihofrancouzského Fontjoncouse. "Moci se chopit volantu pro mistrovský tým Volkswagenu, to je pro mě samozřejmě skvělou příležitostí. Už se hodně těším na testovací práci a možnost se podílet na dalším vývoji aktuálně nejlepšího rallyového auta, Pola R WRC," řekl Marcus Grönholm.

V rámci akce Helsinki Battle, která se konala krátce před Rally Finland, si Grönholm krátce vyzkoušel Hyundai i20 WRC, bude tak mít možnost obě auta porovnat, i když s Hyundai má zkušenosti opravdu omezené.

Vytisknout

Diskuze: Marcus Grönholm novou posilou Volkswagenu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica: Pokud pojedu v roce 2015, bude to jednodušší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud