Citroën oznamuje druhého jezdce - je jím Mads Ostberg

iM2, 4. prosince 2014, 17:19 Google+

Mads Ostberg bude i v příštím roce jezdit za tovární Citroën. Francouzský tým to dnes oznámil veřejnosti. Pro Nora to znamená druhou sezonu s vozem DS 3 WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads

Ostberg, Mads | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Pomyslný závod a s ním spousta spekulací týkající se druhého místa v továrním týmu Citroën pro příští rok je u konce. Mads Ostberg byl dnes oficiálně potvrzen jako kolega Krise Meeka i pro příští rok a pojede s druhou DS3 WRC na všech 13 soutěžích. 

"Za poslední měsíce jsem si užil spoustu zábavy. Hodně jsem se toho naučil a cítím, že jsem se stal lepším jezdcem," říká Mads Ostberg, který přiznal, že svůj jezdecký styl musel přizpůsobit vozu DS 3 WRC. "Pro DS 3 jsem přizpůsobil svůj jezdecký styl. Práce, kterou jsem do toho dal, mi umožila objevit nové techniky a ty mi pomohly dostat jednodušeji správný grip na určitých površích a za určitých podmínek.

Těchto zkušeností bych chtěl v příštím roce využít a už se těším na vylepšení, kterých bylo na autě dosaženo. Díky práci, která byla v minulé sezoně odvedena, a novinkám, které testujeme a potvrdíme si je během zimy, bych chtěl bych být v pozici, abych mohl bojovat o vítězství a to co možná nejčastěji."

Šéf týmu, Yves Matton, dodává: "Se svými 27 lety je Mads jedním z nejzkušenějších jezdců v šampionátu. Během jeho první sezony s DS 3 WRC jsme rozpoznali jeho potenciál a on předvedl silné výkony, ačkoliv měl v průběhu sezony několikrát smůlu. Získal 108 bodů a jeho pátá pozice v šampionátu mezi jezdci reflektuje investici. Bude schopen stavět na jeho první sezoně s DS 3 WRC a už zkraje roku 2015 bude perfektně obeznámený s autem i týmem. Stejně jako u Krise [Meeka] je naším cílem začít teď sklízet ovoce naší práce."

Nicméně na úvodním podniku roku v Monte Carlu nebude Mads Ostberg sbírat body pro tým. Citroën Racing totiž nominoval na body pro tým Krise Meeka a Sébastiena Loeba. První šancí zabojovat pro tým s modifikovanou DS 3 WRC tak bude mít Nor na soutěži ve Švédsku. 

Vytisknout

Diskuze: Citroën oznamuje druhého jezdce - je jím Mads Ostberg

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Abbring bojuje o místo ve WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud