Nabídne Volkswagen Polo R WRC zákazníkům?

iM2, 17. ledna 2015, 15:27 Google+

Vedení Volkswagenu schválilo účast v MS až do roku 2019. Po předčasném splnění plánu o zisku titulů teď wolfsburští zvažují, že prodají svoje veleúspěšné Polo R WRC i zákazníkům.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

I přes četné úspěchy nevládne u VW Motorsport klid - nová evoluce Pola R WRC tým posune opět trošku dopředu a obhajoba titulu je vnímána skoro jako povinnost. Přitom když Volkswagen vstupoval do MS, tak si předsevzal, že chce vyhrát titul ve svém třetím roce (tzn. 2015). Po předčasném naplnění tohoto cíle teď ve Wolfsburgu zvažují i zákaznický program.

"Podobné plány jsou. V menších sériích už máme své zákaznické týmy a mohlo by to pro nás být téma i v MS," potvrdil člen představenstva odpovědný za výzkum a vývoj, Dr. Heinz-Jakob Neußer. Konkrétní však být nechtěl. 

Volkswagen se také snaží poohlížet po mladých talentech, které by rád dostal na vrchol MS: "Bude záležet na tom, jestli najdeme nějaký talent, který bude mít ty správné předpoklady. Ale intenzivně jej hledáme." Není tajemstvím, že by Volkswagen moc rád našel nějakého rychlého Němce: "Víme, jak moc důležitý pro místní povědomí domácí jezdec je. Je to tak i v jiných sériích."

Polo i nadále jako základ pro WRC

V následujících dvou letech bude používat Volkswagen v MS Polo R WRC specifikace 2015. I poté by ale měly být v MS používány malé vozy. V roce 2016 bude debutovat nové sériové Polo, tým kolem Josta Capita tedy bude muset svůj vůz WRC pro sezonu 2017 postavit na základě nového vozu.

"Naším záměrem je pokračovat s Polem i nadále jako s výchozím vozem. Nejenže odpovídá předkládaným pravidlům, ale jde také globální model našeho koncernu," říká Jost Capito, který čeká, že definitivní pravidla budou představena v březnu. "Neočekáváme žádné velké změny. Jednání mezi FIA a výrobci jdou správným směrem."

Vytisknout

Diskuze: Nabídne Volkswagen Polo R WRC zákazníkům?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

Ogier: Start Loeba na mě žádný tlak nevytváří

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud