Citroën mění barvy továrních aut

iM2, 7. května 2015, 21:48 Google+

Citroën Racing v posledních týdnech nepiloval jen aerodynamiku DS 3 WRC. Tovární auta od teď dostávají také nový barevný design.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al Qassimi, Khalid - Patterson, Chris

Al Qassimi, Khalid - Patterson, Chris | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Citroën Racing se od začátku sezony snažil o co nejideálnější implementaci 1,6 litrového turbomotoru z WTCC do jejich WRC speciálu. Vzhledem k tomu, že v kompaktnějším speciálu na rally musely být použity jiné body uchycení, tak museli inženýři vyvinout nový blok motoru. Tyto první kroky v obsáhlém katalogu přestavby World Rally Car zahrnovaly i nové zadní křídlo a novou zadní nápravu. 

Pro Rally Portugal má však Citroën Racing připravena další technická vylepšení. Hlavním bodem je přepracovaná aerodynamika s novými křidélky a nárazníky. Aby přední část generovala více přítlaku, bude v Portugalsku nasazena nová aerodynamika přední části auta, která zahrnuje nejen nový přední nárazník, ale také silně přepracovaný blatník. Ten silně připomíná řešení z Pola R WRC. 


Jak se líbí nové zbarvení Vám? (Foto: Citroën Racing)

"Když si dáte dohromady tento druhý vývojový krok a novinky, které byly zavedeny již v lednu, tak se jedná o největší update od doby, co byla DS 3 WRC homologována. Zlepšení dosažená díky nové aerodynamice jsou signifikantní," říká Yves Matton, šéf týmu. 

Změnilo se také grafické zpracování aut. Místo červené a bílé dominuje teď černá a šedá. "Doposud byly reakce lidí, kteří mohli naše auto vidět v předstihu, extrémně pozitivní. Teď doufáme, že budou nadšení rovněž naši fanoušci."

Auta jednotlivých továrních jezdců se budou lišit barvou zrcátek a střechy. Na kapličce nad kabinou budou samozřejmě již tradičně vlajky jezdců. My jen dodejme, že u Citroënu by v průběhu letoška mělo přijít ještě třetí vylepšení a že v Portugalsku bychom se měli dočkat také nových Fiest RS WRC od M-Sportu.

Další fotografie naleznete pod článkem... 

Vytisknout

Diskuze: Citroën mění barvy továrních aut

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej

Kubica: V Portugalsku pojedu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud