Volkswagen vysvětluje selhání motoru na testech před Portugalskem

iM2, 14. května 2015, 13:56 Google+

Volkswagen řekl, že selhání motoru, které se objevilo na Polu R WRC v rámci testů před Rally Portugal, bylo úmyslné a jeho smyslem bylo lepší pochopení, proč selhaly motory u továrních aut minulý měsíc v Argentině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Video z testů, ve kterém u Pola R WRC pilotovaného Jarim-Mattim Latvalou očividně došlo k problému na motoru, který běžel jen na tři válce, jsme již viděli. Mluvčí týmu důrazně odmítl, že by se jednalo o opakování problému se vstřikováním paliva, který stál dobrý výsledek v Jižní Americe jak Latvalu, tak i Ogiera. Jednalo se prý o součást vyšetřování toho, proč k selhání v Argentině došlo.

"Tým zopakoval problém jízdy na tři válce v kontrolovaném testovacím prostředí, které nám dovoluje ohodnotit všechny možné efekty poničení na motor a připravit se na to, jak situaci nejlépe zvládnout, pokud by se ještě někdy podobné selhání mělo objevit," bylo řečeno britskému Autosportu. 

Šéf vývoje motorů u Volkswagenu, Dr. Donatus Wichelhaus, dodává: "Jednotlivé otázky byly důkladně vyšetřeny s pomocí naší centrální laboratoře ve Wolfsburgu. Ukázalo se, že k poškození části vstřikování došlo, když byla auta v běhu. Zničné fragmenty zablokovaly systém vstřikování paliva a to zabránilo v jeho správné práci."


U VW věří, že v Portugalsku předvedou lepší výkon

Od nadcházející Rally Portugal se na vozech ve specifikaci 2015 objeví nové vstřikování paliva od dodavatele, firmy Bosch. V Hannoveru bázovaný tým musel použít jednoho ze svých žolíků, který jim dovolil nahradit komponent, který je v motoru homologovaný. 

"Na testování nebo na soutěžích jsme tento problém předtím v minulosti nikdy neviděli a v poslední rally jsme, co se vstřikovačů týče, nepoužívali absolutně nic nového - jsou to stále ty stejné, jaké jsme používali už dlouho," pokračuje mluvčí týmu. "Jsme si jistí, že jsme ten problém pro příští závod vyřešili."

Jen připomeňme, že Volkswagen si minulý měsíc v Argentině připsal nejhorší výsledek od příchodu do WRC, když z této rally zaslíbené země odjížděl bez jediného bodu na svém kontě. Ogier musel vzdát už na RZ2, s využitím Rally 2 se do soutěže sice vrátil, ale v sobotu odpoledne musel znovu vzdát po problémech s posilovačem.

Latvala musel odstoupit, když ho potkaly stejné problémy s motorem na předposlední zkoušce soutěže. Andreas Mikkelsen na RZ2 ztratil kvůli defektu a pak musel v pátek odpoledne odstoupit po problémech s posilovačem, které se vázaly ještě k defetku. Na poslední zkoušce RZ poměrně spektakulárně havaroval na stejném místě jako jednička týmu Hyundai, Thierry Neuville.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen vysvětluje selhání motoru na testech před Portugalskem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica si zajistil Fiestu WRC ve specifikaci 2015

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud