Ogier ještě vidí možnost svého dalšího zlepšování

iM2, 17. září 2015, 20:48 Google+

Trojnásobný mistr světa, Sébastien Ogier, by se chtěl stát ještě lepším jezdcem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sébastien Ogier nedlouho po zisku svého třetího titulu mistra světa ve World Rally Championship v řadě řekl, že by si dokázal představit, že by byl ještě lepším jezdcem. Dle jeho vyjádření musí analyzovat svůj jezdecký styl, aby se stal ještě lepším jezdcem. 

V neděli Francouz získal na Coates Hire Rally své letošní už sedmé vítězství z deseti možných. Celkově se pro něj jedná už od 31. vítězství v kariéře, čímž předběhl Marcuse Grönholma a stal se tak historicky druhým nejúspěšnějším jezdcem MS v rally. Tím prvním je samozřejmě Sébastien Loeb. 

Ogier ale stále vidí možnost pro další zlepšení: "Je to o zlepšení stopy, interpretaci rozpisu a cesty, o tom, jak řídíte auto a zvládáte gumy, když jedete tak rychle, jak jen můžete. Neustále přemýšlím o těchto věcech, protože tím analyzujete výkonnost, kterou produkujete, i když už je opravdu silná, a snažíte se jí zlepšit," říká Sébastien Ogier.

img-responsive

Sébastien Ogier má většinou důvod k úsměvu | foto: Volkswagen Motorsport

"Nechci být arogantní a neříkám, že mohu být lepší, ale neustále přemýšlím nad tím, co bych mohl zlepšit. Stále mám pochyby, jako každý, je to lidské. Je důležité mít tyto pochyby, protože Vám to pomáhá zlepšit se. Je důležité pochopit věci kolem Vás, okolo toho, co děláte a snažit se zlepšit sám sebe." Je také třeba připomenout, že v Austrálii Ogier vyhrál i přesto, že na těchto prašných cestách musel po oba dva první dny čistit cesty.

"Myslím, že si nikdo nemyslel, že by bylo možné vyhrát tuto rally z prvního místa na trati. Viděli jsme cesty na seznamovačkách a vypadalo to docela nemožně. Ale já se neustále nepřestával snažit a pak se možná snažíte ještě o něco tvrději, abyste to kompenzovali. První dva dny byly těžké, ale myslím, že jsme předvedli jeden z našich nejlepších výsledků vůbec," pokračuje Francouz. 

img-responsive

Změna designu továrního týmu VW před letošní sezonou žádnou výkonnostní změnu nepřinesla. | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Podle mě se stáváme silnějšími a silnějšími. Nevím, jestli jsme na vrcholu, ale pravděpodobně jsme mu blízko. Neřekl bych, že jsem, nechci být v tento moment arogantní. Je těžké zvládnout sezonu lépe než tuto a cílem je zůstat na tomto levelu. Po 10 podnicích mohu říci, že to zatím byla perfektní sezona: Neudělal jsem s Julienem [Ingrassiou] žádnou zásadní chybu a s autem jsme měli jen jediný technický problém - to je v motorsportu nic.

Teď můžeme přemýšlet o tom, jak udělat statistiky ještě lepšími a jak udržet tuto úroveň až do konce sezony. Mým cílem je ukončit sezonu bez chyb. Nemyslím si, že by toto bylo někdy uděláno, zbývají ještě tři závody..." zakončil Sébastien Ogier.

Vytisknout

Diskuze: Ogier ještě vidí možnost svého dalšího zlepšování

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Toyota vyrazila do Itálie

TMG postaví Yaris WRC specifikace 2017 v únoru, Hirvonen poprvé usedl do Yarisu…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud