Loeb odchází od Citroënu, pojede s Peugeotem pouštní závody

iM2, 18. listopadu 2015, 19:24 Aktualizováno 19.11.2015, 13:08 Google+

Sébastien Loeb se loučí s okruhovými závody a bude se příští rok naplno soustředit na starty v továrním týmu Peugeotu v rámci cross country soutěží. Ve WTCC bude příští rok působit tovární tým Citroënu ve složení José María López a Yvan Muller.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Loeb v dobách svého působení ve WRC

Sébastien Loeb v dobách svého působení ve WRC | foto: Citroën Communication

Sdílejte článek

Rallyový rekordman nejen v počtu titulů, Sébastien Loeb, se stahuje z okruhových závodů a v roce 2016 se bude účastnit jako tovární pilot Peugeotu cross country soutěží. Dnes už 41 letý jezdec se včera v Paříži účastnil prezentace Dakaru, která se odehrála v Paříži. "Je tu možnost pokračovat v mé kariéře v novém sportovním odvětví," řekl Sébastien Loeb.

Svůj pouštní debut přitom Loeb absolvoval teprve nedávo, navigoval jej jeho dlouholetý navigátor z rally, Daniel Elena. V lednu se tato legendární dvojice postaví poprvé na start Rally Dakar. Pak už začíná nová sezona cross country. V plánu by měl mít Loeb prý účast na minimálně tří maratonských soutěžích, ale také četné testy Peugeotu DKR16. Společně s ním přestupuje do tohoto projektu i jeho dvorní navigátor, Daniel Elena.

img-responsive

Nejvíce titulů vyjel Loeb za volantem C4 WRC | foto: Citroën Sport

Loeb už má tedy zkušenosti ve spoustě motoristických kategorií - WRC, 24 hodin Le Mans, F1, GT, Pikes Peak a WTCC. Přesun do továrního týmu Peugeotu pro něj zároveň znamená loučení se s továrním týmem Citroënu. "Tohle je pro mě konec jedné kapitoly. Dnes bych chtěl zdůraznit, že jsem moc rád za to, že jsem se mohl spolupodílet na velkých úspěších Citroënu ve WRC a WTCC.

Bez ohledu na všechna čísla a rekordy chci říci, že jsme zažili spolu skvělé časy. Jen těžko lze uvěřit tomu, že všechny tyto skvělé vzpomínky na tým jsou už i 15 let staré! Bude mi chybět jejich hlad po vítězství a enormní motivace. Ale nebudu daleko, zůstávám ve skupině PSA Peugeot Citroën a budu se účastnit nové výzvy," říká dnes Loeb v oficiálním prohlášení.

img-responsive

Zůstane Monte Carlo 2015 poslední soutěží fenomenálního Francouze ve WRC? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"V posledních 15 letech psal Citroën a Sébastien Loeb společně historii. Bylo to absolutně neuvěřitelné období, které po sobě nechává významnou značku v historii motorsportu. Chceme mu poděkovat za všechna vítězství, tituly a rekordy, které pomohly znovu obnovit značku a získat ji mezinárodní uznání," říká Linda Jackson, výkonná ředitelka Citroënu.

"Sébastien Loeb se teď pustí do nové výzvy v jiné značce skupiny. Přejeme mu hodně úspěchů třeba už zkraje roku na Rally Dakar," dodala Jackson. Loeb získal ve WRC 9 titulů mistra světa (2 s DS3 WRC, 4 s C4 WRC a 3 s Xsarou WRC), což je dosud nepřekonaný rekord světového šampionátu, zároveň také vyhrál 78 soutěží světového šampionátu.

Vytisknout

Diskuze: Loeb odchází od Citroënu, pojede s Peugeotem pouštní závody

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Letos jsme v Austrálii viděli zajímavou soutěž, místním problémem je ale málo diváků

Austrálie jako poslední závod roku 2016? Zaznívá kritika tohoto rozhodnutí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud