O vítězství v Mexiku Latvala hodně dlouho snil

iM2, 11. března 2016, 15:55 Google+

Jari-Matti Latvala zažil na prvních dvou závodech letošní sezony hrůzný start sezony. V Mexiku, kde se mu v minulosti většinou také moc nedařilo, se ale dokázal vyhnout všem nástrahám, zajel dobře a získal svoje letošní první vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jari-Matti dokázal v Mexiku letos poprvé vyhrát a také si letos poprvé připsal vůbec nějaké body

Jari-Matti dokázal v Mexiku letos poprvé vyhrát a také si letos poprvé připsal vůbec nějaké body | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Fin byl před startem soutěže hodně favorizován, protože jeho startovní pozice byla díky nule na jeho bodovém kontě více než výhodná. Jari-Matti se hned zkraje ujal vedení a celkově dokázal vyhrát hned 11 z 19 zkoušek. Navíc dle svých slov nemusel ani nijak moc riskovat.

"Toto vítězství je fantastické, řekl jsem Mikkovi, že sezonu možná začneme zde a je sympatické, že jsme vyhráli hned na první šotolinové soutěži roku. Před startem jsme si řekli, že by bylo dobré zvítězit. O zdejším vítězství jsem jen snil, protože tato rally pro mě byla vždy náročná. Letos jsme měli s Mikkou odlišný přístup a koncentrovali jsme se na to, abychom odvedli dobrou soutěž, pokusili se využít naší výhodné startovní pozice a vyvarovali se tak velkým kamenům," říká Jari-Matti Latvala.

"Asi to byla ta nejinteligentnější rally, kterou jsme kdy jeli. Vloni ve Finsku to byla nejlepší pilotáž mého života, ale na rychlých speciálkách ve vysokých rychlostech to bylo odlišné. Mexiko je 400 km soutěží se speciálkami s 55, 42 a 80 kilometry. Přístup byl tedy odlišný. Bylo to spíše jako vytrvalostní soutěž a já jsem rád, že jsem v těchto podmínkách vyhrál."

img-responsive

Jari-Matti Latvala v rozhovoru s Andreasem Mikkelsenem | foto: Volkswagen Motorsport

Na nejdelší speciálce, Guanajuato, se ale Fin o svoje Polo chvíli bál: "Myslím, že prvních 10 kilometrů bylo nejtěžších a já jsem si musel najít svůj rytmus. Měl jsem dobrý pocit, aniž bych jel nějak moc rychle, ale na asi 58. kilometru jsem ucítil, že přicházím o zadní brzdy. Věděl jsem, že zbývá ještě asi 22 km a snažil jsem se zjistit, jestli je moje rychlost dobrá. Zeptal jsem se Mikky, jestli tomu tak je a on mi řekl, že je to docela dobré. To jsem chtěl slyšet."

Na následujícím měřeném úseku, Power Stage, byl Latvala druhý za Ogierem. "Věděl jsem, že se bude Seb hodně snažit, aby na Power Stage získal body poté, co byl první na trati během těch dvou dní. Snažil jsem se atakovat a nakonec se mi zde na něj podařilo stáhnout šest bodů. Alespoň jsme se mu přiblížili a v tomto boji jsme si pohlídali šanci. Klíčové teď je sbírat body. Na příštích podnicích budeme potřebovat vyhrávat."

img-responsive

Mexiko je první šotolinovou soutěží roku | foto: Volkswagen Motorsport

Svůj názor přidal také navigátor Miikka Anttila"Je to jak pro mě tak i Jariho-Mattiho opravdu úleva. Nepochybovali jsme o tom, že to půjde. Naše startovní pozice byla dobrá a snažili jsme se zvládnout solidní závod, abychom zde vyhráli. Po shakedownu jsme byli posledním Volkswagenem, který opouštěl parc-fermé a první, který tam vjížděl, to bylo dobré znamení. Teď jsme pro začátek Argentiny v dobré pozici, pokusíme se z ní profitovat."

Vytisknout

Diskuze: O vítězství v Mexiku Latvala hodně dlouho snil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

kl racing

KL Racing s Kukučkom a Cireňom v príprave na sezónu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud