Sordo: Zaseknutý pedál plynu nás stál třetí místo

iM2, 28. dubna 2016, 17:35 Google+

Dani Sordo cítí, že kdyby neměl v průběhu prvního dne Rally Argentina problémy se zaseknutým pedálem, které jej připravily o dost času, tak by mohl bojovat o poslední stupínek na stupních vítězů s Andreasem Mikkelsenem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dani Sordo o víkendu získal čtvrté místo

Dani Sordo o víkendu získal čtvrté místo | foto: Hyundai Motorsport

Sdílejte článek

Španělský jezdec týmu Hyundai Motorsport nestačil na norského jezdce týmu Volkswagen Motorsport o víkendu v Argentině nakonec jen o 12 vteřin. Sordo je ale názoru, že mohl o třetí místo klidně bojovat, kdyby býval neměl problémy se zaseknutým pedálem v průběhu první etapy soutěže. I přesto ale pochválil týmového kolegu, Haydena Paddona, a celý tým Hyundai za to, že z auta dokázali dostat maximum. 

"Pro náš tým je to skvělý den se speciálním vítězství pro Haydena, všechny naše i20 WRC navíc dokončily v TOP6. Z auta jsme tento víkend dostali maximum a s naší výkonností můžeme být spokojeni. Problém, který jsme měli se zaseknutým plynovým pedálem v pátek nás stál asi 20 vteřin. Jsem si jistý, že bez toho bychom byli schopni brát podium," říká Dani Sordo.

img-responsive

Dani Sordo na známe argentinském testu El Condor | foto: Hyundai Motorsport

Dani Sordo sice letos už na podiu dokázal jednou dojet, bylo to v Mexiku. Po soutěži ale přišla nemilá zpráva od komisařů, kteří zjistili, že jeho tým porušil pravidlo týkající se maximálního množství nasazených pneumatik a Španěl byl penalizován. Po soutěži v Argentině ale i tak Španěl upevnil svoje průběžně čtvrté místo v MS, když na čtvrtého Mikkelsena ztrácí pouze 4 body. 

Sordo si v Argentině připsal navíc dva body z Power Stage, Paddon byl nejrychlejší, a tak získal navíc dva bonusové body. To Španěla utvrzuje v názoru, že si to jeho tým ve zbytku sezony bude moci rozdat s Volkswagenem. "Ukázali jsme povzbudivou konkurenceschopnost a pro tým jsme získali několik velmi důležitých bodů. Na Power Stage jsme na to také dobře zatlačili, abychom získali další dva body navíc, z čehož mám dobrý pocit. Auto se hodně zlepšilo a tato rally nám dává další popud pro pokračování v našem silném startu do ročníku 2016 v Portugalsku."

Vytisknout

Diskuze: Sordo: Zaseknutý pedál plynu nás stál třetí místo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Yaris WRC na testech

Toyota dokončila první testy Yarisu WRC 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud