Sordo prodloužil smlouvu s týmem Hyundai o dva roky

iM2, 22. srpna 2016, 22:33 Google+

Den po zisku druhého místa v Německu oznámil Dani Sordo, že se na další dva roky upsal týmu Hyundai. Španěl s týmem spolupracuje od jeho návratu do WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Daniho uvidíme v Hyundai i v sezonách 2017 a 2018

Daniho uvidíme v Hyundai i v sezonách 2017 a 2018 | foto: HaJ, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Španělští novináři už v červenci přišli s tím, že Dani Sordo zůstává u Hyundai. I když samozřejmě nic nebylo oficiálně potvrzeno, tak když už většinou začnou internetem kolovat podobné zprávy, tak nebývají daleko od pravdy. Není tedy velkým překvapením, že Španělský jezdec s korejsko-německým týmem prodloužil smlouvu.

Zkraje roku Hyundai Daniho ostatně nominoval jako prioritního jezdce, tedy jezdce, který za ně pojede alespoň deset závodů letošního šampionátu. Čtyři závody před koncem šapionátu je Španěl průběžně šestý. Na své kolegy od Hyundai, Thierryho Neuvillea a Haydena Paddona na čtvrtém a třetím místě ztrácí shodně osm bodů. Na pátého Jariho-Mattiho Latvalu pak jen tři body. A to Dani nejel kvůli zranění ve Finsku. 

img-responsive

Dočká se Dani v barvách Hyundai dalšího vítězství ve své kariéře? | foto: HaJ, RallyZone.cz

"Hyundai Motorsport je pro mě jako rodina. Proto jsem rád, že jsem svoji smlouvu prodloužil o dva roky. Bylo mi potěšením sledovat, jak tento mladý tým roste a v průběhu několika let se stal opravdovým vyzyvatelem," říká Dani Sordo. Cílem jsou pro příští rok podia a několik vítězství. "Vím, že s tímto týmem je to realistický cíl. Rok 2016 je pro nás zatím nejúspěšnější sezonou. Vím ale také, že letos je možné ještě o trochu víc - a to i v dalších letech."

Tým se sídlem v německém Alzenau do WRC vstoupil v roce 2014 a jeho dosavadním největším úspěchem je zisk dvojitého vítězství na Rally Deutschland 2014. Michel Nandan, šéf týmu, k nové smlouvě s Danim říká: "Jsme velice rádi, že bude pokračovat naše partnerství s Danim. Chceme dále stavět na našich úvodních letech ve WRC. Od našeho vstupu v roce 2014 byl Dani součástí týmu. Je motivovaný, konstantní a pomáhá nám při vývoji na trati i mimo ni. Společně sdílíme mnoho pěkných vzpomínek, včetně vynikajícího výsledku z minulého víkendu. Už teď se těšíme na další kroky v budoucnu."

Vytisknout

Diskuze: Sordo prodloužil smlouvu s týmem Hyundai o dva roky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Rallye Deutschland: Ogier ukončil sérii bez vítězství a v Německu obhájil…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud