Capito: Vítězství Meekea ve Finsku je bezcenné

iM2, 9. srpna 2016, 21:45 Google+

Jost Capito, šéf VW Motorsport, opět přichází s kritikou startovního pořadí v MS v rally. Dle jeho názoru Kris Meeke získal svoje vítězství ve Finsku pouze kvůli tomuto pravidlu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke nemůže být dle Capita se svým vítězství ve Finsku spokojený

Meeke nemůže být dle Capita se svým vítězství ve Finsku spokojený | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Týmový šéf Volkswagenu je toho názoru, že vítězství Krise Meekea ve Finsku nemá žádnou cenu a že by se z něj jezdec neměl ani moc těšit. Capito svými komentáři samozřejmě opět naráží na pravidlo startovního pořadí, jehož je dlouhodobě jedním z nejsilnějších odpůrců. Není se čemu divit, díky tomuto pořadí jeho svěřenec, Sébastien Ogier, musí během prvních dvou dní jednotlivých soutěží startovat jako první. 

Capito už v minulosti řekl, že vítězství Meekea v Portugalsku snižuje hodnotu šampionátu. Před Finskem pak šéf VW Motorsport prorokoval, že Meeke skoro jistě vyhraje, protože na trať bude vyrážet až jako osmý (díky letošnímu částečnému programu Meeke nestartoval na všech soutěžích). "Kris s tímto vítězstvím nemůže být spokojen," říká Jost Capito.

"Pokud je to předvídatelné a neudělá žádnou chybu, tak jakou hodnotu pak má toto vítězství? To je důvod, proč byl tak dotčený, když jsem řekl, že nikdo jiný nemá šanci na vítězství. Snižuje to hodnotu - to je fakt. Kris mohl ve Finsku jen prohrát. Pokud by nevyhrál a byl jen druhý, pak by byl kompletně za idiota," pokračuje překvapivě zostra Jost. 

img-responsive

Kris Meeke získal ve Finsku třetí vítězství v kariéře | foto: Citroën Racing

Capito, který ale Volkswagen brzy opustí, aby zamířil do McLarenu, kde jej čeká nová výzva v podobě F1, je přesvědčen o tom, že nikdo z TOP5 průběžného pořadí MS nemá na šotolinových soutěžích aktuálně šanci na vítězství. "Koho zajímá tento boj? Z veřejnosti nikoho. Pokud by TOP5 mělo konstantní podmínky, tak by spolu bojovali a bylo by to skvělé."

"Tento souboj byl v pátek večer [ve Finsku] pryč. To je absolutně špatně, že vyhrajete rally, dostanete se do TOP5 a na další soutěži už nemáte žádnou šanci. Podívejte se, jak těsný byl souboj o poslední místo na bedně. Nebylo by lepší, kdyby to byl souboj o vítězství?" A kam tedy Kris Meeke podle názoru Capita výsledkově patří? "To v příštím roce uvidíte."

Jasno v debatě ohledně startovního pořadí by mělo být po setkání WRC Komise, které je v plánu ke konci srpna v Ženevě. Možné změny by mohly být odsouhlaseny na jednání Světové rady motorsportu v Paříži 28. září. Do té doby zřejmě nebudou debaty o startovním pořadí tak hlasité, protože tři nadcházející soutěže (Německo, Čína a Francie) se jednou na asfaltu.

Vytisknout

Diskuze: Capito: Vítězství Meekea ve Finsku je bezcenné

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Osud Valašské rally provází otazníky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud