Poškozený motor nedovolí Meekeovi startovat v zítřejším dni na Korsice

iMotorSport.cz, 8. dubna 2017, 22:52 Google+

Poškození motoru na Citroënu C3 WRC Krise Meekea je natolik vážné, že jezdec nebude moci zítra v rámci Rally 2 zabojovat alespoň o pár bonusových bodů z Power Stage.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kris Meeke se až do problémů s motorem prezentoval v dobré formě

Kris Meeke se až do problémů s motorem prezentoval v dobré formě | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Severní Ir vedl soutěž MS na Korsice do doby, než u motoru u jeho C3 WRC došlo k fatálnímu poškození jen několik málo kilometrů před cílem RZ6. Do té doby dvojice Kris Meeke / Paul Nagle vedla soutěž asi o 16 vteřin a ve Francii se po jejich vítězství z Mexika z minulého měsíce prezentovala v dobré formě. 

"Nejde neříct, že jsme velice zklamaní. Všechno šlo dobře, všechno vypadalo dobře. Teď, takřka na konci [této zkoušky], když se podívám na splity, tak bychom odsud [z RZ6] odjížděli se 17 vteřinovým vedením a do cíle by nám zbývaly čtyři měřené testy," řekl Kris Meeke pro britský Autosport. Jezdec přitom dostal varování, že něco není v pořádku, asi minutu před tím, než jeho rally skončila. 

img-responsive

Citroën C3 WRC sice dokázal vyhrát minulou soutěž, ale zatím jej často potkávají různé technické problémy | foto: Red Bull

"Začalo to být nedotáčivé v některých pravých zatáčkách, což mi přišlo divné, pak asi o kilometr později jsem si všiml, že přední levou větrací mřížkou začal vycházet nějaký olej. Ihned poté jsem dostal varování o tlaku oleje na mé přístrojové desce. Tou dobou jsme byli prakticky na konci zkoušky, když jsem ale dal nohu na plynový pedál, tak se propadla."

Jakmile se auto dostalo do servisu, tak Citroën samozřejmě začal vyšetřovat, co se pokazilo. Yves Matton, šéf týmu britskému Autosportu řekl: "Teď to zkoumáme. Detaily nevím. Víme, že motor je rozbitý a není možné zítra startovat." Během dnešní dopolední sekce přitom Citroën přišel o dvě ze svých tří aut, když Stéphane Lefebvre havaroval na úvodním testu sekce. 

Vytisknout

Diskuze: Poškozený motor nedovolí Meekeovi startovat v zítřejším dni na Korsice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Shakedown z Kopné ve fotografii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud