Ogier chce mít do léta jasno o sezoně 2018

iMotorSport.cz, 21. května 2017, 12:50 Google+

Kde pojede Sébastien Ogier v příštím roce? Touto otázkou se aktuálně zabývá jak Sébastien Ogier, tak M-Sport, tak potenciální zájemci o jeho služby. Francouz totiž chce mít léta jasno o tom, kde bude jezdit v následující sezoně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Zůstane Ogier u M-Sportu?

Zůstane Ogier u M-Sportu? | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Náhlý odchod Volkswagenu na konci loňské sezony přinesl nejistotu i pro Sébastiena Ogiera. Francouz si musel v krátké době zajistit nový program, nakonec kývl na nabídku M-Sportu. Malcolm Wilson udělal opravdu všechno pro to, aby byl schopen Ogiera nejen zaplatit, ale také připravil správné podmínky pro jeho působení u britského týmu.

Tato snaha se zatím vyplácí - Ogier vede tabulku jezdců a M-Sport je na čele i mezi týmy. I přes veškerou euforii, která aktuálně panuje v servisním stanu M-Sportu, mají už jak Ogier tak i Wilson v hledáčku příští rok. Je jasné, že z vlastních zdrojů si M-Sport nemůže dovolit francouzskou superstar zaplatit. Interně v M-Sportu doufají v podporu ze strany Fordu, ale z koncernu ještě žádné oficiální stanovisko ohledně možného budoucího továrního angažmá v MS v rally nepřišlo. 

Až na několik rychlých frází z úst Davea Pericaka, šéfa Ford Performance, v rámci Rally Monte Carlo jsme toho moc neslyšeli. "Mluvíme jak s Fordem Evropa, tak i s koncernovým vedením v Severní Americe," potvrzuje Malcolm Wilson. Jak se zdá, tak Ogier by u britského týmu rád zůstal i nadále, ale požaduje jistotu ohledně vývoje projektu a jeho financování. Aby mohl M-Sport obstát v boji s Citroënem, Hyundai a Toyotou, tak potřebuje nemalý rozpočet. 

img-responsive

Posádka Ogier / Ingrassia na trati Rally Portugal | foto: Red Bull

Wilson ale nemá až tak moc času na to, aby přišel s nějakým řešením. 33letý francouzský jezdec chce mít do léta jasno, ve kterém týmu pojede v roce 2018. Vzpomínky na nejistotou z loňského roku po náhlém konci angažmá VW Motorsport jsou ještě v paměti Ogiera docela živé. Mohl by se nabízet přechod Ogiera k týmu Citroën, když Yves Matton, šéf týmu Citroën Sport, by chtěl mít v létě také jasno ohledně příštího roku. 

"Pro tuto sezonu setrváme u naší strategie a podržíme si naše jezdce. Zůstane u toho, že všichni tři budou mít šanci v první polovině sezony ukázat svůj potenciál. Máme ještě pár měsíců. Je tedy ještě brzy na to, abychom mluvili o roce 2018. Navíc nebudu rozhodovat sám. Napřed budu mluvit s naší šéfkou, Lindou Jackson, o budoucí strategii a rozpočtu. Až pak budu plánovat budoucnost a mluvit s možnými jezdci," říká Yves Matton

Vytisknout

Diskuze: Ogier chce mít do léta jasno o sezoně 2018

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

Třetí vítězství v řadě pro Jana Kopeckého

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud