Loeb neuvažuje o tom, že by mohl nahradit Meekea v sestavě Citroënu

-haj, 7. června 2018, 21:55 Google+

Sébastien Loeb dle svých slov nemá motivaci pro více startů v rámci World Rally Championship v sezoně 2018 a to i přes náhlý rozchod týmu a dosavadní jedničky, Krise Meekea.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb se s C3 WRC svezl, ale naplno se vrátit neplánuje

Loeb se s C3 WRC svezl, ale naplno se vrátit neplánuje | foto: Red Bull Content Pool

Sdílejte článek

Devítinásobný mistr světa v rally letos s Citroënem poprvé za poslední tři roky odjel nějakých závod, zatím má na kontě dvě soutěže a jedna mu ještě zbývá (v říjnu jej ještě uvidíme v Katalánsku). Loeb, který je teď továrním jezdcem Peugeotu v MS v rallycrossu, již v minulosti odmítl spekulace, dle kterých by se mohl objevit v srpnu na Rally Deutschland. Teď ale řekl, že nehodlá přehodnocovat svůj názor z důvodu odchodu Krise Meekea z týmu. 

"Teď pracuji ve WRX. Nechci dělat toto a WRC, nemám pro to motivaci. Nic se nemění kvůli tomu, že Meeke už nejezdí pro Citroën. Nechci do svého kalendáře přidávat více soutěží, chci být klidnější. Už teď závodním tady [ve WRX] každé dva týdny a pak máme testy a promo akce. Pro mě se nic nemění. Pojedu ve Španělsku, jak jsme plánovali, ale to je vše," říká Sébastien Loeb.

img-responsive

Kdo obsadí volné místo po Meekeovi? | foto: Red Bull

Francouz ale připustil, že by zvážil případnou pomoc Citroënu s testy speciálu C3 WRC. "Možná bych mohl pomoci s testem nebo tak něco. Tohle by mohla být možnost, ale zatím jsme o tom nemluvili." Loeb zatím nemá pro rok 2019 smlouvu s Peugeotem na rallycross, ale: "jednáme o tom a je to pro mě priorita."

Je tedy pravděpodobné, že Craig Breen a Mads Ostberg, kteří reprezentují kdysi neporazitelný Citroën v Itálii, dojedou sezonu 2018 jako dva stálí jezdci. Dle Pierra Budara jim Sardinie nabídne možnost pro ověření možností: "Uvidíme, co se stane na Sardinii. Uvidíme, není to pro ně  [Breena a Ostberga] jednoduchá pozice. Pokud po nich budeme chtít, aby vedli tým, tak to může být obtížná pozice.

img-responsive

Ostberg už byl dvě sezony továrním jezdcem Citroënu, stane se jím opět? | foto: Citroën Racing

Ještě jsme se nerozhodli, co uděláme na soutěžích následujících po Sardinii. Máme ještě čas. Ohledně Finska se musíme rozhodnout do konce června. Máme pár možností, ne moc, ale nějaké jsou. Uvidíme, co bude pro nás ta nejlepší volba i vzhledem k přípravě na příští sezonu," popsal situaci šéf týmu. 

Ostberg testoval před Sardinií místo jednoho dne dva. Jenomže ani Nor nemá dle svých slov s Citroënem po Sardnii nic jasného: "Tuto soutěž jsem měl odjet [bez ohledu na to, co se stalo]. Je mi jasné, že se teď naskytla šance a udělám pro to vše. Opravdu chci týmu ukázat, čeho jsem schopný a co dokážu na Sardinii."

Vytisknout

Diskuze: Loeb neuvažuje o tom, že by mohl nahradit Meekea v sestavě Citroënu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Latvala byl na trati dnešního shakedownu nejrychlejší

V shakedownu na Rally Sardinia nejrychlejší Latvala

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud