Norsko: Petter Solberg končí den třetí + FOTO

Martin Hájek, 17. února 2007, 20:22 Google+

Díky domácímu miláčkovi Petteru Solobergovi končí druhou etapu Rally Norway Subaru World Rally Team na skvělé třetí pozici.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Nor se spolujezdcem Philipem Millsem se drží své strategie vytyčené před startem rally, a to je držet krok s jezdci na předních pozicích. To se této posádce daří, a navíc i vyplatilo když Seb Loeb chyboval, dostal se mimo trať na více jak osm minut a to byla možnost právě pro Nora. 

Chris Atkinson a Glenn Macneall odstartovali druhý den rally sice tuhým bojem na trati, ale z pohledu výsledků spíše více propadli a to z důvodu nedostatku zkušeností z jízdy na sněhu. Až v závěru etapy, tedy poslední RZ dosáhli času, kterým zakončili den desátí. Navíc také chybovali, když se dostali do hodin a narazili do závěje sněhu. Po těchto sněhových strastech se australské duo začalo soustředit na sbírání zkušeností ze zasněžených tratí Norské rally.

Petter Solberg: „Myslel jsem si, že by mohla přijít příležitost na zisk pozice, protože posádka před námi jela v tomto počasí dost rychle a to mohlo pro ně znamenat problémy. Naše strategie nás proto  nechávala klidnými. I když od erzety v Mountain jsme měli nějaké problémy s trakcí. Bojoval jsem, zvlášť v posledních dvou zkouškách. Tlačil jsem dost, díky čemuž jsme na konci dne dosáhli pár dobrých časů. Mým plánem pro zítřek je udržet si třetí pozici. Henning je mi díky našim problémům v Mountain docela na blízku, ale doufám, že si jej udržíme zítra za zády. Bude důležité, kdo zvolí lepší pneumatiky s hroty.“

Chris Atkinson: „Dnešek byl pro nás docela špatným dnem. Nikdy jsem nejel v takovém sněhu a chumelenici. Od startu etapy jsme se snažili udržet pozici, ale pak přišla malá chyba, kdy jsme se dostali do závěje a to nás stálo čas. V tuto chvíli bylo jasné, že potřebujeme zajíždět rychlé časy. Bylo to velké zklamání, když jsme nabrali takovou ztrátu. Našim úkolem na neděli je dokončit všechny čtyři erzety a nasbírat co nejvíce zkušeností na sněhu a ledu.“

Foto: swrt.com

Vytisknout

Diskuze: Norsko: Petter Solberg končí den třetí + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Jan Kopecký se posunul v Norské rallye na 10.pozici - anotační foto

Jan Kopecký se posunul v Norské rallye na 10.pozici

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud