Citroen: Po norském neúspěchu musíme bodovat

Adam Eliáš, 6. března 2007, 11:50 Google+

Guy Frequelin uvedl, že je pro Citroen velice důležité, aby tento víkend dobře odjeli soutěž v Mexiku, zvláště po neúspěšném vystoupení v Norsku, kdy si tým odvezl pouze jeden bod do poháru konstruktérů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sebastien Loeb i Daniel Sordo před třemi týdny v Norsku chybovali a jezdci týmu BP Ford brali double. Ford se tím ujal vedení v poháru konstruktérů s náskokem šestnácti bodů (Hirvonen 1., Gronholm 2.)

"Jako na každé rally budeme chtít zvítězit a vyhnout se podobnému výsledku z Norska. Je zvláště důležité přijet z Mexika s maximálním počtem bodů, abychom se udrželi v kontaktu s čelem poháru konstruktérů," řekl Frequelin před čtvrtým pokračováním mistrovství světa.

"I přes to, že se Dani stále učí, očekávám od něho, že bude ‚stavět' na svých dobrých výkonech z loňského roku a získá pro Citroen nějaké body."

Ohledně taktiky Citroenu v Mexiku Frequelin uvedl, že její specifika budou známa až v době samotné soutěže. Samozřejmě bude Citroen držet palce C4, aby byla na šotolině stejně dobrá jako na sněhu a asfaltu. Faktem je, že Mexiko bude prvním ostrým startem Citroenu C4 na šotolině, takže i tento fakt může učinit průběh soutěže zajímavým.

"Není jednoduché mluvit o taktice před startem. Všechno bude záležet na tom jak se bude soutěž vyvíjet. Jako obvykle, Sebastien a Daniel (Elena) odstartují s jasným cílem, zvítězit. To, že nevedou v klasifikaci jezdců má však přinejmenším jednu výhodu. Nebudou vjíždět do RZ jako první. Taktiku samozřejmě budeme přizpůsobovat  průběhu soutěže a získané poznatky použijeme v některé z dalších šotolinových soutěží," pokračoval dále Frequelin.

"Jedna věc je stoprocentní, Citroen Sport podá nejlepší výkon, tak jako vždy. Stejně jsme přistupovali ke Švédsku i Norsku, ale nebyli jsme tak úspěšní."

"Když jsou oba jezdci čtyřikrát během dvou soutěží mimo trať, je těžké dojet s dobrým výsledkem. Ale to je už za námi. Během našeho setkání v Hamaru, se každý v týmu těšil na další pokračování šampionátu, i když si nemůžeme dovolit žádná selhání."

Foto: Citroën

Vytisknout

Diskuze: Citroen: Po norském neúspěchu musíme bodovat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Filip Schovánek odpovídá na vaše dotazy - 3/3 - anotační foto

Filip Schovánek odpovídá na vaše dotazy - 3/3

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud