Mexiko : Subaru World Rally Team – 1. Etapa

Jindřich Hýrek, 10. března 2007, 12:42 Google+

Posádka Peter Solberg a Phill Mills vedla téměř po celý úvodní den a jejich týmový kolegové, Chris Atknson a Glen Macneall zvítězili v posledním testu dne a celkově jim patří průběžná druhá pozice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris

Atkinson, Chris | foto: Gijon, Enrique

Sdílejte článek

Peter Solberg zvítězil ve třech rychlostních zkouškách, ale jeho cesta Mexickou rally skončila vinou technické závady v RZ5. Příčinou byla ztráta tlaku v motoru.Australan Chris Atkinson se držel špičky závodního pole již od úvodu soutěže a doufá, že se mu ještě podaří zrychlit v průběhu druhé etapy.

Chris Atkinson
"Musím se přiznat, že jsem se už dlouho necítil v závodním autě tak skvěle jako dnes. Myslím si, že všichni v týmu Subaru jsou spokojeni s umístěním jakého jsme dosáhli, samozřejmě je velkou smůlou co se přihodilo Petterovi. I přesto je znát velký posud dopředu. Trochu mě mrzí, že jsme ztratili na některých zkouškách více času kvůli nedokonalému nastavení. Ale je to pochopitelné, když beru v úvahu, že se jedná o zcela nový vůz. Potřebujeme najet s autem více kilometrů, aby jsme se naučili o autě a jeho nastavení co nejvíce."

Petter Solberg
"Vše se zdálo být v pořádku až do 12km před cílem RZ5, kde nám začal unikat olej. Dojel jsem do cíle, ale tam jsem viděl, že tlak oleje klesl na nulu. Našel jsem malé poškození na chladiči oleje, ale jak se ukázalo, bylo to dostačující k úniku veškerého oleje. Nehledě na výsledek, je pro nás velice důležité, že máme vůz, který má na celkové vítězství. Jsem si jistý, že když jsme dokázali být ve vedení soutěže zde, dokážeme to i v následujících soutěžích."

Richard Taylor - ředitel týmu
"Můžeme říci, že jsme velice spokojeni s průběhem dnešního dne. Během prvních pěti zkoušek jsme byli v čele celkového hodnocení a vše se zdálo být skvělé, možná víc, než jsme si troufli odhadovat před startem, zvlášť se zcela novým vozem. Velice nás mrzelo, co se přihodilo Petterovi, ale na druhou stranu Chris podává skvělé výkony a je celkově na druhé pozici. Zatím nevíme přesnou příčinu Petterovi poruchy, ale jako nejpravděpodobnější se zdá proražení olejového chladiče. Celkově mohu říci, že máme skvělý základ v novém voze, ale myslím si, že nám bude ještě nějakou dobu trvat, než najdeme ideální nastavení celého vozu. Ukázali jsme, že jsme dostatečně rychlí a teď to musíme doložit dosahováním kvalitních výsledků."

Foto: Enrique Gijon

Vytisknout

Diskuze: Mexiko : Subaru World Rally Team – 1. Etapa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Corona Rally México: Tapety na plochu PC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud