Portugalská listina přihlášených

Marek Šteigr, 18. března 2007, 15:37 Google+

Portugalská rally, pátý díl Mistrovství světa který se pojede na přelomu března a dubna, zná již svou listinu přihlášených posádek. Nutno dodat že jde o startovní listinu velice pestrou a zajímavou. Pojďme do ní tedy trochu nahlédnout.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Pořadatelé zaregistrovali celkem 87 přihlášených posádek a jejich vozů. Prim ve startovním poli budou samozřejmě hrát vozy kategorie WRC. Těch je přihlášeno 23. Kromě přihlášek které zaslaly všechny tři tovární týmy se s vozy kategorie WRC přihlásil tým Kronos Citroen se dvěma jezdci Manfredem Stohlem a Danielem Carlssonem.

Dalším netovárním týmem s touto technikou je Stobart VK M-Sport Ford Rally Team. Ten jako již letos tradičně nasadí do rally tři vozy Ford Focus WRC 06. Henning Solberg a Jarri-Matti Latvala budou bojovat o body do hodnocení šampionátu M2 a Matthew Wilson bude opět sbírat zkušenosti na světových tratích. Tento tým navíc připravý další vůz Focus WRC pro nadějného norského mladíka Andrease Mikkelsena.

Posledním týmem který se zapsal na soupisku Portugalské rally a který chce bojovat o body do M2 šampionátu je argentýnský Munchi´s Ford World Rally Team. Za ten budou opět startovat jezdci Luis Perez Companc a Juan Pablo Raies se dvěma Focusy WRC 06.

Listina přihlášených pak dále obsahuje jména jezdců, kteří se Portugalské rally zůčastní s vozy WRC jako soukromníci bodující jen do hodnocení MS jezdců. Mezi těmito piloty je hned několik velmi atraktivních jmen. S vozem Mitsubishi Lancer WRC 05 bude závodit Tani Gardemeister z Finska, Xavier Pons ze Španělska a domácí jezdec Armindo Araújo. S citroenem Xsara WRC pojede italský jezdec Gigi Galli. Guy Wilks a Gareth McHale pak usednou do privátních Fordů Focus WRC.

Pro českého fanouška je potěšující zpráva, že se opět po nějaké době v listině přihlášených posádek objevili hned dvě jména za kterými je uveden vůz Škoda Fabia WRC. Jde o českou posádku Jan Kopecký – Filip Schovánek a teké o belgičany Francoise Duvala s jeho novým navigátorem Jeanem-Francoisem Elstem. Bude tak zajímavé sledovat který jezdec si se Škodovkou povede lépe.

V Portugalsku bude také opět pokračovat šampionát JRC, určený pro mladé posádky na vozech s jednou poháněnou nápravou. I zde má Česká republika svého zástupce, kterým je Martin Prokop. Ten bude letos stejně jako v loňském roce startovat s vozem Citroen C2 S1600 a určitě bude chtít zasáhnout do bojů o příčky nejvyšší.

Bude to mít ale velmi těžké, protože do této kategorie podalo přihlášky hned dvacet jezdců. Mezi favority této skupiny budou patřit například P.G. Anderson s vozem Suzuki Swift S1600, nebo úřadující světový šampion v této kategorii Patrick Sandell. Ten pojede s vozem Renault Clio R3. Určitě se tedy i v této kategorii bude na co dívat.

Vozy S2000 mohou od loňské sezony jezdit v MS ve třídě N4, přesto divák ještě neměl mnoho příležitostí k tomu, aby tuto novou třídu mohl v kolotoči MS zhlédnout. To by se mělo letos změnit. Napovídá tomu i pětice přihlášených jezdců s auty této třídy, kteří odeslali do Portugalska svou přihlášku. Návštěvníéci této soutěže si budou moci prohlédnout na trati rychlostních zkoušek dvojici Fiatů Punto S2000, dvojici Toyot Coroll S2000 a jeden vůz Peugeot 207 stejné třídy.

Při pohledu do listiny přihlášených se tedy nezbývá než těšit na start tohoto šotolinového podniku, který se poněkolika letech pauzírování vrací do Mistrovství světa v automobilových soutěžích.

 

Seznam přihlášených posádek

Vytisknout

Diskuze: Portugalská listina přihlášených

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mitsubishi testuje před Portugalskem - anotační foto

Mitsubishi testuje před Portugalskem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud