Kahle, Křeček i Kopecký dokončili Rallye Bohemia

ar1, 16. července 2003, 01:18 Google+

Cílem jubilejní 30. Rallye Bohemia projely všechny tři Octavie WRC, které startovaly s podporou továrního týmu Škoda Motorsport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jan Kopecký, který se po problémech v I. etapě propadl až do třetí desítky, obsadil nakonec 25. místo. Matthias Kahle proměnil svůj premiérový start v osmou pozici a Ladislav Křeček s Vratislavem Kulhánkem uzavřeli první desítku absolutního pořadí.


Po náročné I. etapě se celé startovní pole vrátilo zpět do Mladé Boleslavi. Na tradičních tratích Bezdědice – Březovice a Vinec - Skalsko se jely čtyři závěrečné testy. Mladá posádka Škoda Matador Teamu nastoupila do II. etapy s velkou ztrátou a jediným úkolem bylo dojet až do cíle. Jan Kopecký však nepolevil a zajížděl velmi slušné časy. V poslední erzetě byl absolutně třetí, ale celkově to stačilo jen na 25. místo. „Dnešní erzety byly oproti včerejšímu dni mnohem rychlejší a méně technické. Líbila se mi především pasáž na trati Vinec – Skalsko v místě, kde se sjíždí do Dolního Cetna. Škoda té včerejší ztráty, myslím si, že bychom stříbrnou pozici uhájili. Na druhou stranu jsem rád, že se nám konečně podařilo dojet do cíle“.

Matthias Kahle se od začátku soutěže pohyboval v druhé polovině první desítky absolutního pořadí. Tratě Rallye Bohemia se německým šampiónům velice líbila, i když do poslední rychlostní zkoušky hledali optimální nastavení svého vozu: „Překvapila mě úroveň českého národního šampionátu a také charakter tratí jednotlivých rychlostních zkoušek. Nebyl jsem stoprocentně spokojený s parametry našeho vozu. Český asfalt vyžaduje naprosto odlišné nastavení, a to se nám nepodařilo doladit. Jinak se mi Rallye Bohemia moc líbila a rád se do Mladé Boleslavi vrátím“.

Mnohem spokojeněji se na cílové rampě tvářil Ladislav Křeček s Vratislavem Kulhánkem, kteří se postarali o jedno z největších překvapení letošního ročníku Rallye Bohemia. Matador českých rallye se za volant soutěžního vozu vrátil po dlouhé pauze a čekaly ho hned dvě premiéry. Ještě nikdy nestartoval s vozem specifikace WRC a poprvé vedle něho usedl Vratislav Kulhánek. Oba členové posádky prohlásili, že jejich start byl pouze výjimečný. Mnoha soupeřům se v té chvíli určitě hodně ulevilo. Octavii WRC se startovním číslem 30 patřilo v cíli 10. místo. „Z našeho výsledku máme oba velikou radost. Před startem jsme si řekli, že je pro nás reálné tak asi 15. místo. Jsme nadmíru spokojení, předčili jsme svoje očekávání. Jeli jsme více méně pro zábavu a o to větší máme radost z desátého místa“.

Třicátý ročník Rallye Bohemia se po všech stránkách vydařil. Vítězství ukořistil po čtvrté za sebou Roman Kresta. Druhým místem překvapil Pavel Valoušek a třetí pozici obsadil Tomáš Vojtěch. Soutěž dokončilo 76 posádek ze 129 startujících.

Zdroj: Škoda Auto


Vytisknout

Diskuze: Kahle, Křeček i Kopecký dokončili Rallye Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Kořístka si dojel pro titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud