Fabia WRC startuje v Rallye Německa

ar1, 25. července 2003, 14:15 Google+

Letošní Německá rallye má pro tým Škoda Motorsport mimořádný význam – poprvé jsou totiž na startu seriálu...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

mistrovství světa nové Fabie WRC.

Čtvrteční shakedown nedaleko servisního parku v Bostalsee proběhl v atmosféře vzrušeného očekávání nejen mezi členy týmu, ale i v zástupech fanoušků.


Do Německa letos zavítalo nebývalé množství příznivců týmu Škoda Motorsport. Takto význačný okamžik přece jen není k vidění každý den, a tak se budou posádky týmu s okřídleným šípem ve znaku těšit obrovské podpoře publika. Dnes se nadšený dav fanoušků přesunul k tratím shakedownu. Vedle tradičních znaků a vlajek se mezi diváky objevily i vlasy obarvené do odstínu „škodovácké zelené“.

Didier Auriol se držel svého plánu jet co nejrychleji. Říká, že jen tak je možné zjistit skutečný potenciál nového vozu. Jeho jízda byla na druhé straně velmi obezřetná, protože i přes své bohaté zkušenosti jede na Německé rallye poprvé. „Je to celkem obtížná rallye, protože tratě erzet jsou velmi úzké a ne vždy se dají předvídat všechny podrobnosti,” řekl dnes. „Chceme samozřejmě vědět, jak rychlá bude Fabia WRC, ale nesmíme zapomínat, že celý zbytek sezony bude hlavně dobou testování.” Didier nemusel nijak zásadně měnit základní nastavení vozu z předchozích testů. „Základní nastavení je v pořádku a můžu říci, že pro tuto fázi vývoje auta jsem s jeho výkonem spokojený.”

Pokud jde o dnešní shakedown, byl Toni Gardemeister v jeho úvodní části velmi opatrný. První tři kilometry projel v pomalém tempu, aby si upřesnil poznámky v itineráři, a teprve v dalších úsecích výrazně přidal. Kvůli zdržení na startu mu vychladly pneumatiky, a tak dostal Toni hned v první zatáčce hodiny. Jinak je ale s výkonem nového vozu rovněž spokojen. “Už víme, že Fabia WRC je rychlejší než Octavia WRC. Teď se ukáže, o kolik,” dodal.

Petr Kohoutek, ředitel motorsportu Škoda Auto opět zdůraznil na včerejší tiskové konferenci týmu, že tato rallye i celý zbytek sezony 2003 by měl být považován zejména za pokračování vývoje a testování nových vozů. “Víme, že Fabia WRC je přinejmenším stejně rychlá jako Octavia WRC, a tak není důvod první ostrý start dále odkládat,” řekl. “Německá rallye je pro nás nesmírně důležitá. Hlavně proto, že nám poskytne cenná data, abychom byli dokonale připraveni na podzimní asfaltové rallye v Itálii, na Korsice a ve Španělsku.”

Oproti minulému ročníku, kdy byl charakter tratí v rámci jednotlivých etap víceméně jednotný, připraví letošní Německá rallye posádkám mnohem více nástrah v podobě změn v povrchu i rytmu jízdy. Zítřejší první etapa (celková délka: 606.74km, z toho 117.31km rychlostních zkoušek) obsahuje čtyři erzety mezi vinicemi kolem řeky Mosely a také dvě zkoušky na území vojenského prostoru Baumholder. Závěrečná erzeta pak povede okolím St. Wendelu.

Škoda Motorsport
Foto: Petr Jansa
Vytisknout

Diskuze: Fabia WRC startuje v Rallye Německa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Barum Rally team před rallye v Pačejově - anotační foto

Barum Rally team před rallye v Pačejově

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud