Šampionát IRC pokračuje o víkendu v Turecku

Marek Šteigr, 10. května 2007, 20:29 Google+

Již zítra, tedy v pátek 11.5., bude v tureckém Istanbulu odstartován druhý podnik nového šampionátu v automobilových soutěžích Intercontinental Rally Chalange (IRC). Tímto podnikem bude Fiat Rally Turkey. Oproti slabé jezdecké účasti při prvním podniku tohoto seriálu, kterým byla africká Safari Rally, se v Turecku očekává účast všech favoritů nového šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Turkey (TUR)

Rally Turkey (TUR) | foto: www.fiatrally.com

Sdílejte článek

Turečtí pořadatelé připravili na jezdce náročnou šotolinovou trať podobnou té, na které se v minulých letech odehrávali boje o body do Mistrovství světa v rally. Celá soutěž odstartuje v pátek v podvečer, kdy na jezdce čeká slavnostní start. Ten proběhne na slavném náměstí Sultanahmed a po něm se již posádky společně s vozy vydají trajektem přes úžinu Bospor k první rychlostní zkoušce celé rally. Tou je divácká asfaltová speciálka, připravená pouze pro potřeby této rally a která je umístěna hned vedle servisního parku.

 

Speciálka měří pouhých 1,55 kilometru a jezdci se na ní kromě pátku objeví ještě v sobotu večer. V sobotu pak čeká na posádky 138 ostrých kilometrů, rozdělených do deseti měřených testů. Nedělní druhá etapa má na programu osm testů o délce 112 kilometrů.

 

Největšími favority na vítězství v této soutěži jsou jezdci s vozy S2000 a N4. Mezi hlavní kandidáty na první příčku pak patří Andrea Navarra s továrním vozem Fiat Grande Punto S2000. Ten vyhrál první klání na Safari rally a vyrazí tak do závodu s číslem jedna na dveřích svého vozu. Číslo dvě pak bude patřit dalšímu Italovi ve startovním poli a tím nebude nikdo jiný než bývalý mistr Evropy Renato Travaglia, který bude startovat s poslední devátou evolucí produkčního Mitsubishi Lancer.

 

Mezi další favority budou určitě patřit Polák Michal Solowow s Lancerem EVO IX, nebo Dimitar Iliev z Bulharska se stejným vozem. S druhým vozem Punto S2000 týmu Fiat pojede Fin Anton Alen, syn slavného otce Markku Alena.

 

Svůj premiérový start v IRC na Tureckou rally připravili týmy Peugeot a Citroën. Prvně jmenovaná značka se přihlásila do šampionátu pod záštitou týmu Peugeot Sport Espana. Za volanty jejich vozů 207 S2000 se objeví Francouz Nicolas Vouilloz a Španěl Enrique Garcia Ojeda, kterého si čeští fanoušci mohou pamatovat díky jeho skvělému výkonu na loňské Barum Rally.

 

S vozem Citoën se v závodě představí Simon Jean Joseph, který je francouzkou značkou v tomto seriálu podporován. Nicméně Joseph bude mít se svým vozem C2 S1600 oproti konkurenci nevýhodu pouze jedné poháněné nápravy a slabšího motoru.

 

Do soutěže je také přihlášeno mnoho jezdců s výkonnými vozy Mitsubishi Lancer a Subaru Impreza a samozřejmě i ti budou chtít promluvit do konečného pořadí Fiat Rally Turkey.

 

České barvy v soutěži bude hájit posádka Antonín Tlusťák – Vlastimil Dědic s vozem Citroën Saxo Kit Car.

 

Ještě je nutno dodat, že do soutěže se přihlásilo celkem sedmdesát posádek z jedenácti zemí. Cíl soutěže je naplánován na nedělní šestnáctou hodinu.

 

Logo: www.fiatrally.com

Vytisknout

Diskuze: Šampionát IRC pokračuje o víkendu v Turecku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ducháček: Čtvrté místo bylo maximem - anotační foto

Ducháček: Čtvrté místo bylo maximem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud