Mads Ostberg: Ford, Citroën nebo Mini?

iM2, 24. prosince 2011, 10:03 Google+

Mads Ostberg vyšel naprázdno. Ford angažoval po bok Jariho-Mattiho Latvaly pro sezonu 2012 Pettera Solberga. Jeho mladší krajan se tedy poohlíží po jiných variantách.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Ford Fiesta RS WRC:

Smlouva s Petterem Solbergem byla pro Ford opravdu výhodná. Aby Petter získal kopit, musel totiž akceptovat nekolik kompromisů. Není žádným tajemstvím, že Petter ve své možná poslední sezoně jako tovární jezdec musí za svoje místo zaplatit.

Angažování Solberga má přímý dopad na jeho krajana Madse Ostberga. Nor doufal, že bude v budoucnu hrát u M-Sportu důležitou roli. Jenže teď se musí obávat, že mu Petter Solberg v Norsku sebere sponzory. "Pořád máme plnou podporu od Rohena Selmera, velkoobchodníka s Fordy, a i nadále doufáme v pomoc ostatních firem, které jsou jakkoliv spojeny s Fordem, aby nám pomohli zrealizovat náš program s Fiestou WRC i v roce 2012. Bylo nám ale řečeno, že než nám peníze opravdu poskytnou, tak musíme počkat, až jak bude vypadat program Pettera Solberga," říká Morten Ostberg, který se stará o kariéru svého syna.

Citroën DS3 WRC:

Rodina Ostbergů má ale i další možnosti. Zatím se zdá, že Ford bude pro Madse jedna z možností. Jenže i u Citroënu se, jak se zdá, objevuje nová možnost po odchodu Pettera Solberga k Fordu. Ostberg by mohl převzít volnou DS3 WRC po Petterovi, stejně tak jako vybudovanou strukturu sponzorů, kteří zajišťovali starty Pettera. 

Mini John Cooper Works WRC:

Ostbergové ale také jednají s Mini o možnostech startu v továrním autě. Prodrive úpěnlivě hledá sponzory, kteří by mu pomohli financovat program WRC. Díky podpoře svých sponzorů by mohl Mads Ostberg velmi rychle převzít soutěžní sedačku buď po Danim Sordovi nebo Krisi Meekemu. 

Termín pro zápis na Rally Monte Carlo byl 22. prosince. Pro Ostbergovi však není moc důležitý: "Pro nás je důležité, abychom sezonu hlavně zahájili ve Švédsku. Tuhle rally nesmíme za žádných okolností promeškat," říká Morten Ostberg. 

Vytisknout

Diskuze: Mads Ostberg: Ford, Citroën nebo Mini?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin

Rally Monte Carlo: Videa z testů včetně Martina Prokopa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud