Martin Prokop se popere o třetí místo v JRC

Marek Šteigr, 4. října 2007, 09:38 Google+

Posádka týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek se v rychlém sledu objeví na dvou závěrečných soutěžích juniorského šampionátu. Svou pouť za konečným umístěním v seriálu JRC zahájí tento víkend v Katalánsku, o týden později se poměří se soupeři na Korsice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Rally Catalunya-Costa Brava je zapsána v historii jihlavského týmu Jipocar Racing zlatým písmem. V loňském ročníku zde Martin Prokop s Janem Tománkem dokázali zvítězit, blízko prvenství však byli i na francouzské Tour de Corse, kde o prvenství přišli až v samotném závěru soutěže vinou havárie.

Do závěrečných dvou závodů půjdou povzbuzeni ziskem maxima mistrovských bodů při Německé rally, která je katapultovala na průběžnou pátou příčku juniorského seriálu.
Navíc jihlavský mladík patří k pětici jezdců, kteří stále živí teoretickou šanci na zisk mistrovského titulu (dále Urmo Aava, PG. Andersson, Aaron Burkart a Jozef Béreš – Patrik Sandell a Jaan Mölder budou chybět na Korsice).

„Na oba závody jsme se svědomitě připravovali. V Česku jsme našli zajímavou testovací trať, která v mnohém připomínala Korsiku. Věřím tedy, že auto bude stoprocentně připravené, drobné korekce podvozku případně provedeme po shakedownu nebo podle počasí. Prozatím tady panuje sluníčko, teplé je i moře, ale v horách se občas najdou nějaké deštivé mraky, které mohou průběhem závodu pořádně zamíchat. Španělské zkoušky vychází z loňského konceptu, pouze některé úseky se jedou opačně. Pořadatelé však na povrchu měřených testů hodně zapracovali, a tak mnoho míst je opravených. Proto čekám nesmírně rychlý závod, zdejším specifikem je výrazné zkracování trati, což sebou nese velké množství nečistot. Každé vyjetí ze stopy se vám může stát osudné,“ komentoval předstartovní přípravy Martin Prokop.


„Nechci si dávat jakékoli cíle, ale zkusíme jet od začátku na maximum. Následně uvidíme, jak si povedou naši nejbližší konkurenti. Velkou neznámou je domácí Yeray Lemes, který startuje v roli hosta. Jde o mladého jezdce z Kanárských ostrovů, který se loni objevoval v místním poháru vozů Citroën C2. Ze startovní rampy sjede s vozem specifikace S1600. V jeho případě nás trochu zaskočil i fakt, že na jedné z nových vložek již měl připraven rozpis. Možná ji už absolvoval v rámci nějakého místního závodu,“ doplnil jihlavský pilot.
 
Průběžné pořadí JRC 2007 před Katalánskou rally
1. Aava (EE) 32, 2. Andersson (S) 28, 3. Sandell (S) 19, 4. Mölder (EE) 17, 5. Prokop (CZ) 16, 6. Burkart (D) 14, 7. Béreš (SK) 13, 8. Rautenbach (ZW) 11, 9. Pinomäki (FIN) 8, 10. Kosciuszko (PL) 6, 11. Cortinovis (I) 6, 12. Suominen (FIN) 4, 13. Rozukas (LT) 4, 14. Svenkerud (N) 3, 15. Gallagher (IRL) a Bonato (F) 3, 17. Bouffier (F) a Bettega (I) 2, 19. Pärs (EE) 1

Slavnostní start Katalánská rally se uskuteční ve čtvrtek 4. října v 19:30 na pobřeží v Salou. Soutěž je rozdělena do tří etap, celkem na posádky čeká osmnáct rychlostních zkoušek (na devíti úsecích) o celkové délce 352,87 km. V cíli bude nejrychlejší posádka soutěže v neděli 7. října kolem patnácté hodiny. Servisní zóna je po celou soutěž umístěna v Salou, v komplexu PortAventura. Více informací k soutěži najdete i na internetové stránce: www.rallyracc.com

Tisková zpráva Jipocar Racing Teamu
Foto: Citroen

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop se popere o třetí místo v JRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loga

Španělská rally: Před startem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud