Vozy S2000 opanovaly druhý podnik IRC serie

Marek Šteigr, 13. května 2007, 18:14 Google+

Druhým podnikem nově vzniklé série IRC, byla Fiat Rally Turecko. Oproti prvnímu dílu tohoto šampionátu, který se jel na Africkém kontinentě, slibovala již před startem listina přihlášených velmi zajímavou bitvu o vítězství. Ta se měla odehrát mezi vozy třídy N4 a S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Turkey (TUR)

Rally Turkey (TUR) | foto: www.fiatrally.com

Sdílejte článek

 

První rychlostní zkouška tohoto podniku se jela už v pátek odpoledne a byla jí divácká speciálka v Istanbulu. Tu vyhrál Španěl Jeda na voze Peugeot 207 S2000. Dal tak počátek velkého tažení vozů této třídy za suverénním vystoupením na Fiat Rally.

 

V cíli soutěže se na prvních čtyřech místech objevily právě vozy této rychle se rozvíjející skupiny. Velký souboj se pak odehrával především mezi jezdci s vozy Peugeot a Fiat. V čele závodu se vystřídaly Ojeda, Nicolas Vouillouz a Anton Alen.

 

První jmenovaný Španěl Ojeda  zůstal po vyhrané speciálce v čele závodu jen do RZ3. Poté ho v čele závodu vystřídal Vouilloz, který předváděl během celé skvělé výkony. Cestu za vítězstvím si Francouz mírně zkomplikoval v šesté rychlostní zkoušce, kde udělal defekt a propadl se až na pátou příčku. Do vedení se tak dostal Anton Alen a i přes skvělé časy, kterých po celou sobotní i nedělní etapy dosahoval především Vouilloz se zdálo, že o vítězi je téměř jasno a mladý Fin všem příznivcům rally dokáže že není jen syn slavného otce, ale že dokáže i vyhrávat. V šestnácté zkoušce se však defekt nevyhnul ani Alenovi a vouilloz se dostal zpět na pozici lídra závodu.

 

Nicolas Vouilloz se tedy stal vítězem Fiat Rally Turkey. Za ním se pak po soubojích, které se odehrávaly během celé soutěže, seřadili Andrea Navara s Fiatem Punto S2000, následovaný Garciou Ojedou s druhým Peugeotem a po velké smůle nakonec na čtvrté příčce dojel Anton Alen.

 

Na pátém místě se ze ztrátou více než dvou minut na vítěze umístil Renato Travaglia s prvním produkčním vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Za Travagliou dojel do cíle nejrychlejší domácí závodník Volka Isik, který v této soutěži startoval s Fiat Punto S2000. Na sedmém místě se umístil Tomasz Czopik s Lancerem deváté evoluce a osmičku nejrychlejších jezdců uzavíral Simon Jean Joseph s nejrychlejším vozem s jednou poháněnou nápravou v cíli.

 

Příštím podnikem seriálu IRC bude v 22. – 23. června belgická Ypres Rally.

Celkové výsledky Fiat Rally Turecko naleznete zde

Vytisknout

Diskuze: Vozy S2000 opanovaly druhý podnik IRC serie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Fiat Rally - komentář - anotační foto

Fiat Rally - komentář

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud