Kdo ovládne Bohemii?

Marek Šteigr, 15. června 2007, 01:35 Google+

Už dnes v 16:30 odstartuje diváckou speciálkou na okruhu v Sosnové u České Lípy 34. Rally Bohemia. Kdo se v neděli odpoledne postaví na nejvyšší stupínek? Pojďme si trochu zaspekulovat!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Při letošní nevelké účasti zahraničních posádek je třeba hlavního favorita soutěže hledat v domácích luzích a hájích. Na Bohemii bude startovat celá česká špička v čele s Romanem Krestou, Václavem Pechem a Martinem Prokopem. Podle názoru většiny rallyové veřejnosti by si první příčku měl z Mladé Boleslavi odvést jeden z této trojice jezdců. První dva jmenovaní – Kresta i Pech – pojedou s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX. A oba vozy pro jezdce připravil plzeňský Charouz Racing Systém. Dá se tedy očekávat že obě soutěžní auta budou přibližně na stejné úrovni.

 

Třetím do party kandidátů na vítězství je světový junior Martin Prokop. Ten bude po tratích vodit svůj speciál Citroen C2 S1600 a oproti Krestovi s Pechem bude mít nevýhodu pouze jedné poháněné nápravy. Na druhou stranu tratě Bohemia rally jsou tradičně velmi technické a to by Prokopův handicap mohlo smazávat.

 

Tím zřejmě nejdůležitějším faktorem v souboji o vítězství na Bohemii letos bude zřejmě počasí. Na suchých tratích se dá očekávat vyrovnaný boj mezi touto trojicí. V případě že se na tratě rychlostních zkoušek snese déšť ze hry o stupínek nejvyšší zřejmě odpadne kvůli nevýhodě slabšího vozu s jednou poháněnou nápravou Martin Prokop.

 

Samozřejmě že i další jezdci budou chtít ukázat své kvality a možnost získat skalp Kresty, nebo Prokopa si nenechá ujít snad žádný soutěžní pilot. V letošní sezoně je velmi rychlý Karel Trojan s EVO devítkou. Stejně tak matador českých rally Václav Arazim. Boj o první příčky si rozhodně nebude chtít nechat ujít Vojtěch Štajf s vozem Subaru Impreza WRX STi.

 

V loňském roce všechny fanoušky překvapil výkon Švédského mladíka Patrika Flodina. Ten i letos přijel do Boleslavi trénovat jízdu na asfaltu a jeho mládí a dravost mu jistě nedovolí sledovat boj o stupně vítězů z dálky. I tento Švéd do boje o zlatý věnec může zasáhnout.

 

Jak jsme již informovali, na tratích Rally Bohemia se uskuteční česká závodní premiéra vozu S2000. Za volant Fiatu Punto S2000 se posadí norský mladík a prý velká naděje rallysportu – Eyvind Brynildsen. Na sedačce spolujezdce se objeví velezkušený Denis Giraudet. Norský mladík se tak jistě posouvá do role černého koně celé soutěže.

 

Kdo se stane vítězem čtyřiatřicátého ročníku Mladoboleslavské soutěže, to se dozvíme až v neděli odpoledne. Co je však jasné už nyní je to, že na tratích této rally se budou svádět jistě překrásné souboje o vteřinky.

Vytisknout

Diskuze: Kdo ovládne Bohemii?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Jelínek vytěžil stříbro i v Tišnově - anotační foto

Jelínek vytěžil stříbro i v Tišnově

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud