Listina přihlášených na Irsko

Marek Šteigr, 31. října 2007, 21:14 Google+

V polovině listopadu se v severozápadním Irsku pojede další závod mistrovství světa. O tom že je tato země zemí zaslíbenou vozům kategorie WRC svědčí i listina přihlášených. Po důkladném přepočítání v ní lze najít pětatřicet (35!) vozů WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

V Irsku se bude bojovat o titul. Oba jezdci, kterých se tento souboj týká – Loeb i Grönholm – si již v průběhu letošní sezony závodění na Irských tratích vyzkoušeli. Kvůli testování a nastavení vozů pro tamní specifické asfaltové tratě se jejich týmy rozhodly, že pošlou své jezdce do ostré soutěže Irského mistrovství.

Soutěže se tedy zúčastní týmy Citroen (dva vozy), BP Ford (3), Kronos (1), Subaru (3) a Stobart Ford. Posledně jmenovaný tým pak nasadí hned šest vozů Focus WRC. Za jejich volanty pak usednou kromě stálých jezdců Henninga Solberga, Latvali a Wilsona jr., také dva Irští a jeden Britský jezdec. Konkrétně Eamonn Boland, Ray Breen a Gareth Jones. Všechny ostatní týmy pak pojedou v pro letošní sezonu klasickém složení.

I mezi Přihlášenými soukromníky se však najde plno zvučných jmen. Za všechny třeba jmenujme Francoise Duvala, Krise Meeka, nebo třeba Guye Wilkse. Bohužel náš Jan Kopecký nemá Irskou soutěž v letošním plánu.

Tyto jezdce pak doplní téměř neuvěřitelných dvacet jezdců z Irska a Velké Británie. Všichni se speciály WRC nejrůznějších značek a specifikací. Mezi nimi se objeví i jedna Škoda Fabia WRC. S tou bude startovat domácí matador Eugenne Donelly. Zajímavé bude sledovat, jak si s tímto vozem povede.

Kromě jezdců s WRCéčky se na start postaví i účastníci PWRC. Změřit síly pak s nimi do Irska pojede i náši  Štěpán Vojtěch a Martin Prokop. Ten pro Irskou rally vyměnil svého Citroena C2 S1600 za Mitsubishi Lancer EVO IX. Prokop bude startovat s Janem Tománkem a jejich hlavní cílem bude získávání zkušeností.

Naopak Vojtěch pojede do Irska bojovat o body do šampionátu PWRC, jehož je letos účastníkem. Pojede se na asfaltu, tak by se mu zde mohlo dařit. Štěpán Vojtěch pojede tradičně s Michalem Ernstem a vozem Lancer EVO IX týmu OMV Bixxol.

Celkem by se na start irské rally mělo postavit 107 posádek. Takový je totiž konečný součet přihlášených jezdců.

Celou Listinu přihlášených si můžete prohlédnout zde
Vytisknout

Diskuze: Listina přihlášených na Irsko

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Japonská rally - ohlédnutí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud