Nad letošní Safari rally visí otazník

iAdam, 8. ledna 2008, 16:48 Google+

Po nedávných prezidentských volbách v Keni se celá země zmítá v neklidu. Přes 300 lidí již přišlo o život a okolo 250 000 se nachází na útěku. Díky těmto událostem začal viset nad letošní Safari Rallye otazník…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.citroen-presse.com

Sdílejte článek

Safari Rallye má začít o velikonočním víkendu (21. – 23. 3.)diváckou rychlostní zkouškou v keňském hlavním městě Nairobi. První etapa se koná v oblasti okolo Nakaru a druhý den budou odjety zkoušky nedaleko Nairobi a okolo města Athi River. Celková délka podniku má dosahovat 800 Km, přičemž 300 Km by mělo tvořit rychlostní zkoušky. Rozpis bude 15. ledna zveřejněn a zainteresovaní účastníci se mohou přihlásit do 7. března. Bude však přijato jen maximálně 60 nominací.

Po překvapivém odřeknutí dakarské soutěže však může Safari Rallye hrozit stejný osud. Po nesrovnatelnostech v prezidentských volbách, které se konaly 27. prosince, se dostala Keňa do střetu mezi stoupenci vůdce opozice Odinga a zvoleného prezidenta Kibaki. Od té doby přišlo přes 300 lidí o život a okolo 250 000 se nachází na útěku. Pokud se tyto události do keňské motoristické události neuklidní, bude tento podnik vážně ohrožen.

Na přípravu týmu účastnících se seriálu IRC tyto události zatím neměli vliv. Krátce po vánocích Abarth oznámil jezdecké složení a zahájil přípravy na letošní sezónu. Giandomenico Basso a jeho mladší finský týmový kolega Anton Alen chtěli zasahovat už do prvních podniků sezóny a sbírat cenné body do celkové klasifikace. Také Belgičan Freddy Loix si uvědomuje klíčovou roly afrického podniku při konečném rozhodování o mistrovském titulu a pokouší se sehnat potřebný rozpočet. Až dosud totiž jeho tým Kronos plánoval, že Safari vynechá.

Je tedy zatím otázkou, zda přijdeme letos po boku Dakaru i o další klasickou africkou soutěž. Je to upřímně velká škoda, jelikož Safari Rallye má již dlouhou a bohatou historii. Další otázkou je, jestli vůbec ještě někdy uvidíme v Africe motoristické klání světové úrovně, pokud se letos vytratí i Safari…

Vytisknout

Diskuze: Nad letošní Safari rally visí otazník

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tarabus, Jaromír

Strom ukončil premiéru Tarabuse s vozem S2000

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud