Monte Carlo: Týmy před startem

iM2, 23. ledna 2008, 10:58 Google+

Jak vypadá situace v jednotlivých táborech před startem sezóny 2008? S jakým náčiním kdo vstupuje do sezóny? Jak kdo otestoval a vyladil náčiní? Jaké týmy očekávají výsledky?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo (MCO)

Rally Monte Carlo (MCO) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Citroën

Francouzský tým vstupuje do nové sezóny s osvědčenou jezdeckou dvojicí Loeb/Sordo. Tým testoval v zimní přestávce jak na sněhu tak i na asfaltu. Jasnou prioritou týmu je obhájit loňský double na tratích, které vedou v jižní Francii. Vzhledem k tomu, že oběma jezdcům týmu sedí více zpevněný povrch, dá se očekávat, že od prvních kilometrů soutěže se budou pohybovat velice vysoko. Tým nasadí do boje dva speciály C4 WRC.

Ford
U Fordu se přes zimu udála asi největší změna v obsazení továrních týmů. Grönholma vystřídal Jari-Matti Latvala. Hirvonen během loňského roku udělal na asfaltu velký pokrok, proto si věří, že by mohl zabojovat s Citroëny. Latvalovo 4.místo z Francie z loňského roku dává tušit, že i on už je na asfaltu docela rychlý. Ford přes zimu pilně testoval na sněhu, ale i v horách ve Francii, takže se zdá, že se zvykáním si na místní podmínky by posádky neměly mít problém. Tým nasadí i třetí vůz pro Khalida Al Qassimiho. Jeho zkušenosti na asfatu ovšem nejsou moc velké, proto se výsledky neočekávají. Všichni tři pojedou s vozem Ford Focus WRC 07.

Subaru
Do začátku nové sezony vstupuje tým z Japonska se starým modelem Imprezy. Nasadí dva vozy Subaru Impreza WRC 07, což nedává jezdcům moc velké naděje, i když se vůz nadále přes zimu vyvíjel. Piloti zůstali stejní jako vloni (Petter Solberg, Chris Atkinson). Tým má ovšem za sebou rozsáhlé testování ve francouzských horách, kde mimo jiné testoval nový nárazník pro vůz Impreza 07, který v Monaku použije. Tým (konkrétně Marko Märtin) také testuje na Sardinii novou Imprezu 08. Kdy jí nasadí? To zatím nevíme.

Suzuki
Japonský tým vstoupí Montem do své první sezóny mezi vozy nejvyšší kategorie. Měla by to pro něj být tedy jakási zkušební sezóna, s tím, že by rádi občas zabodovali. Podle prohlášení týmu by to mělo být právě i zde na Monte. Hájit barvy Suzuki budou Gardemeister a Andersson. Jenička týmu Gardemeister je velice zkušený pilot a už jednou pozici týmové jedničky zastával (v sezóně 2005 u Fordu s Romanem Krestou). Andersson je naopak nováčkem ve voze WRC a zatím nemá s tímto vozem odjeto moc kilometrů, může ale překvapit. Japonci přes zimu dost testovali jak na sněhu, tak i na klikatých a namrzlých cestičkách na jihu Francie. Nasadí dva speciály SX4 WRC.

Stobart
Do soutěže vyšle hned čtyři vozy. Dva z nich pojedou na body pro tým, konkrétně to budou vozy Galliho a Duvala. Ten má zatím jistý jen jediný start s vozem od týmu Stobart. Henning Solberg má zatím méně zkušeností na asfaltu než Galli nebo asfaltový “specialista“ Duval, proto není nominován na body pro tým. Pro týmové body nepojede ani Wilson, který ke konci loňského roku ukázal určité zlepšení. Tým testoval velice intenzivně. Hlavní náplní testů bylo seznámení s vozem v případě Duvala s Gallim. Testovalo se především ve francouzských Alpách. Vozy britského týmu bodu čtyři Focusy WRC specifikace 07.
Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Týmy před startem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Atkinson, Chris

Australan a Monte Carlo 2008

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud