Monte Carlo: Sordo mimo hru, Subaru na bedně

Marek Šteigr, 26. ledna 2008, 11:01 Google+

VÝSLEDKY PO RZ11: V první sekci tří ranních rychlostních testů Rally Monte Carlo se děly zajímavé věci. Dani Sordo ve třetí dnešní zkoušce havaroval. Duval zajel druhý čas. Obě tovární Subaru jsou v první pětce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Že Loeb pojede v Monte Carlu na vítězství se vědělo. Ale že po jedenácti rychlostních zkouškách povede už téměř o dvě minuty, to se nečekalo. Tím kdo na Loeba po RZ11 kouká z druhého místa je Mikko Hirvonen. Fin ve službách Fordu se dostal na druhou příčku po posledním ranním testu třetí etapy. Na tom totiž lehce havaroval Dani Sordo s Citröenem a minimálně pro dnešní den pro něj závod skončil.

Na třetí příčku se tak posunul Chris Atkinson se svým Subaru. Pro mě osobně největší překvapení dosavadního průběhu soutěže. Málo kdo asi čekal že Australan, který se cítí lépe spíš na šotolině, bude tak zdatným soupeřem pro asfaltové mágy typu Duval, nebo Galli. Atkinsonova ztráta na druhou příčku činí po RZ11 minutu a jedenáct vteřin. Na Loeba pak ztrácí více než tři minuty.

Díky skvělým výkonům zejména v desáté a jedenácté zkoušce je na čtvrté příčce Duval s Fordem od Stobartu. Osmatřicet vteřin za ním je druhé Subaru s Petterem Solbergem za volantem. Díky jeho umístění na páté pozici je v tuto chvíli nejlépe umístěným týmem právě Subaru WRT. Dva jezdce v první pětce má po odstoupení Sorda jen Subaru.

Šesté místo zatím patří Gallimu. Ten se podle svých slov stále učí a poznává nový vůz. Galli však musí během učení i bojovat. Jen dvě a půl vteřiny za ním je francouzský soukromník Couq s Peugeotem 307 WRC. I ten podává životní výkon, když bojuje s celou širší špičkou světového pole.

Při pohledu dál do výsledkové listiny se zdá, že vozy Suzuki SX4 WRC nakonec nebudou tím nejhorším sportovním nářadím. Svědčí o tom nejen celkové osmé místo P.G. Anderssona, ale hlavně jeho dnešní výsledky. Během dnešní etapy zajel Švéd jeden pátý a dva sedmé nejrychlejší časy. To vše při jeho prvním startu s vozem WRC na světovém kolbišti. Bohužel toni Gardemeister s druhým Suzuki se neustále potýká s problémy svého vozu. Snad se v servisu podaří vše vyřešit a Toni začne konečně závodit naplno. Po první sekci dnešní třetí etapy mu zatím patří dvanácté místo.

Dnes odpoledne ještě čekají na jezdce druhé průjezdy trojicí ranních zkoušek. Podle výsledků se dáočekávat že se na nich naplno rozhoří boj o třetí pozici mezi Atkinsonem a Duvalem a o příčku šestou mezi Gallim a Couqem.

Start odpolední sekce je naplánován na 12:52. Večer vám opět přineseme kompletní přehled výsledků, vyjádření jezdců i pohled do výsledkové listiny z pozice týmů.

Kompletní výsledky po RZ11 naleznete zde

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Sordo mimo hru, Subaru na bedně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo (MCO)

Monte Carlo: Co říkají jezdci po 2. etapě?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud