Barum: Mezi oceněnými fotografy je i Lukáš Staněk z RallyZone.cz

Roman Ordelt, 24. srpna 2015, 08:21 Google+

Při příležitosti konání 44. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2014 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Ceny do fotosoutěže věnovaly firmy RALLY MODELS – Antonín Babík, JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet, PARAMO a.s., oleje MOGUL a firma ALITRON CZ, s.r.o. připravila pro výherce celoroční předplatné specializovaného motoristického magazínu RALLY. Hlavní cena putuje za loňský ročník barumky opět do zahraničí, vítězství z roku 2013 obhájil Maďar Gergély Makai z Budapešti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou Zlin Press production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry i fotoamatéry v digitální fotografii. Odborná porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum Czech Rally Zlín), Roman Ordelt (Zlin Press production), Ing. Jan Regner (zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín) a členové mezinárodní poroty se rozhodli udělit vedle tří finančních cen v digitální kategorii pět dalších ocenění. „Potřetí za sebou putuje hlavní cena za hranice České republiky, když prvenství obhájil pan Makai z Maďarska. To svědčí o značné popularitě fotosoutěže v zahraničí, přičemž kvalita soutěžních snímků je rok od roku stále vyšší. Je znát, že zájem o digitální kategorii neustále roste i za hranicemi českých luhů a hájů. Přišla nám opět řada soutěžních snímků od fotografů z okolních zemí. Z celkového počtu téměř dvou set zúčastněných je zřejmé, že rallysport zajímá stále více fotografů. S celkovou úrovní fotosoutěže jsme byli velmi spokojeni, na čemž jsme se jednomyslně shodli v rámci mezinárodní poroty s řadou významných osobností z rallyové komunity,“ pověděl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum Czech Rally Zlín.

V mezinárodní porotě dále usedli Paul Beaton (Velká Británie, spolujezdec), Chris Biewer (Německo, novinář), Gabriel Borowy (Polsko, novinář), Martina Daňhelová-Jerhotová (Česká republika, jezdec), Kornél Lukács (Maďarsko, jezdec), Joseph McGonigle (Irsko, jezdec), Siim Plangi (Estonsko, jezdec), Bartek Rubczewski (Polsko, rally inženýr), Sanita Smiltinová (Lotyšsko, týmová manažerka), Jörg Ullmann (Německo, fotograf), Benjamin A. Ward (Norsko, fotograf) a Jindřiška Žáková (Česká republika, spolujezdec).
Je potěšitelné, že fotosoutěž má mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií se neustále zvyšuje. V digitální fotografii přišlo od  172 autorů celkem 685 soutěžních snímků! Vedle tří hlavních cen porota udělila pět ocenění.
 

DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:

1. cena Gergély Makai, Maďarsko

Budapešť – 500 Kč

 

2. cena Daniel Šimek

Napajedla – 300 Kč

 

3. cena Marek Talaš

Napajedla – 200 Kč

 


Autoři oceněných fotografií:

Petr Hrba, Mečichov

Michael Jurtin, Zeltweg, Rakousko

Tomáš Řehůřek, Zlín

Lukáš Staněk, Ostrava-Stará Bělá

Rafal Roguski, Gliwice, Polsko

Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 45. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2015!

Vytisknout

Diskuze: Barum: Mezi oceněnými fotografy je i Lukáš Staněk z RallyZone.cz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

Rallye Deutschland: VW slaví v Německu hattrick, Kopecký dominoval ve WRC2

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud