Monte Carlo: Smůla dvojek Citroënu a Fordu...

iM2, 26. ledna 2008, 21:15 Google+

OHLÉDNUTÍ TÝMŮ PO TŘETÍ ETAPĚ: Dnes bylo odjeto také 6 RZ. Tratě byly suché, občas ale namrzlé a na druhých průjezdech byla na některých místech vytahaná šotolina.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Citroën
Loeb dnešek zakončil opět bez větších problémů. Zato Sordo si vybral během dne smůlu. Hned na úvodní RZ 9 vyhrál a vypadalo to slibně. Na RZ 11 měl problémy s turbem a musel svoji C4 odstavit na zkoušce. Dani byl naštvaný, ale nic nenadělal. Vrátí se Španěl zítra zpět do bojů? Sebastien si udržuje pohodlný náskok před Hirvonenem.

Ford
I u Fordu tahal dnes za kratší konec provazu Latvala. Dnes opravdu neměl den, ráno začal 14. místem, pak byl dvanáctý a jedenáctý. Na RZ 12 urazil přední kolo a jeho účinkování pro dnešek v soutěži skončilo. Mikko jede po odstoupení Sorda bez větších problémů na druhém místě. Jak jezdec sám přiznává, na Loeba nemá. Trojka týmu Al Qassimi je na 24. pozici. Když si během dne opět získával jistotu nad vozem.

Subaru
Atkinson je pořád za Hirvonenem, tedy na 3. pozici. Během dne se blýskl na RZ 13, kde byl ze všech nejrychlejší. Chris jede bez větších problémů. S vozem je spokojený. Solberg je na páté pozici a taky během dne neměl větší problémy. Jen na poslední RZ dne se mu kouřilo trošku od brzd, ale jezdec si na nic nestěžoval. Petter i Chris si pochvalují úpravy, které byly na voze udělány přes zimu.

Suzuki
Andersson se po výpadku Sorda posunul na osmou příčku, což by byl první bod pro tento tým. Gardemeister se držel na 10. místě, což také není špatný výsledek. Během dne se oba dva jezdci blýskli dobrými časy. Andersson byl hned na první zkoušce dne (RZ 9) pátý, Gardemeister byl na RZ 13 šestý. To poukazuje na kvalitu speciálů Suzuki. Vůz je rychlý, ale spolehlivost se musí zlepšit. Bohužel po poslední dnešní RZ hlásil Gardemeister stoupající teplotu  motoru. Dostal se s autem do servisní zóny. Inženýři provedli kontrolu a zjistili, že motor by se mohl úplně zničit. Proto Gardemeister odstoupil a zítra již nenastoupí. Toni Gardemeister měl náběh na skvělý výsledek.

Stobart
Francois Duval je na čtvrté pozici za Atkinsonem. Po dnešku je rozdíl mezi nimi 20s. Duval přiznal, že na Australana už to asi stačit nebude. Druhý jezdec bodující pro tým Stobart Galli je šestý. Což je pro tohoto Itala na asfaltu dobrý výsledek. Dále je Henning Solberg, mladší z bratrů Solbergů, na devátém místě a Wilson je jedenáctý. Galli se podle svých slov dnes moc dobře nevyspal a tak se ráno rozhodl radši pro opatrnější jízdu. Odpoledne to byl zase starý známý italský bouřlivák Gigi.

Jean-Marie Cuoq, Philippe Janvier
Francouzi na Peugeotu 307 WRC se dnes po výpadku Sorda posunuli na sedmou pozici a dokazují tak, že tento vůz rozhodně ještě nepatří do starého železa. A že pokud s 307čkou jede někdo, kdo zdejší prostředí zná, muže obrat o body i stále jezdce šampionátu. V ranních RZ se dostal i před Galliho, ale v následujících měřených kilometrech se mu nepodařilo Itala udržet za svými zády.

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Smůla dvojek Citroënu a Fordu...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loga

IRC: Seriál bude zahájen mezi Evropou a Asií

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud