Monte Carlo: Kdo je spokojený a kdo smutní?

Tomáš Musil, 27. ledna 2008, 22:02 Google+

Jezdci po čtvrté etapě: Jak hodnotí jezdci uplynulou Rally Monte Carlo, zahajovací podnik letošního šampionátu v rally?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Sebastien Loeb - Citroen Total WRT
Mnohem víc než to, že tohle bylo už naše 37. vítězství ve světovém šampionátu a páté zde na Monte, nás těší způsob, jakým jsme zde dokázali vyhrát. Naše C4 fungovala opravdu bezchybně a nastavení vozu, které jsme zvolili, bylo perfektní. Zároveň musím pochválit pneumatiky Pirelli. Přestože to na zdejším asfaltu velmi často klouzalo, za každé situace nás podrželi. Je příjemné zahájit novou sezonu vítězstvím, ale ještě nás čekají hodně těžké soutěže.

Mikko Hirvonen - BP Ford Abu Dhabi WRT
Druhé místo hned na začátku sezony, není špatný start. Nikdy se mi zde moc nedařilo, takže být na pódiu je úžasné. Ten pocit je skoro stejný, jak když bych vyhrál. Chtěli jsme začít dobrým výsledkem a splnili jsme to. Moc jsem netušil co vše od letošního Monte čekat, ale předsezónní cíl je jasný, pokusit se brát druhou příčku tam, kde se mi nepodaří jet přímo na vítězství. Jakmile jsme se posunuli na stříbrný stupínek, malinko se mi ulevilo, už jsem nebyl pod žádným tlakem.

Chris Atkinson - Subaru WRT
Jak pro mě, tak i pro tým je třetí příčka fantazie. Dnes jsme jeli opravdu co to dalo, snažili jsme se dělat vše pro to, abychom zůstali vepředu, ten tlak byl obrovský. Duval dokáže být hodně rychlý, což už mnohdy ukázal, proto jsem tušil, že dneska by to mohlo být hodně ostré. Na RZ18 jsem hodně ztratil, ale pak jsme to už nepustili. Něco podobného se mi tady stalo už před rokem, ale letos to bylo malinko důležitější, protože šlo o podium. Jsem velmi šťastný a musím poděkovat celému týmu, všichni odvedli špičkovou práci a zasloužili si to. Prostě perfektní start do nového roku, dneska to musím pořádně oslavit.

Francois Duval - Stobart VK M-Sport Ford WRT
Nové pneumatiky, nové auto, nový spolujezdec a nové RZ, s tím vším jsme se museli vyrovnat, tak že čtvrtá příčka v cíli je skvělá. Chvilku nám sice trvalo, než jsme si na všechno zvykli, ale dneska se nám podařilo zajet i pár nejrychlejších časů. Doufám proto, že se letos s tímto autem ještě svezu.

Petter Solberg - Subaru WRT
Pátá příčka je nejlepší výsledek, kterého jsem zde dosáhl, proto můžeme být spokojeni. Získali jsme body, což je podstatné. Celý víkend nám komplikoval led a kluzký povrch, ale sešlo se tu opravdu hodně fanoušků, především na dnešní závěrečné superspeciálce, vládla tu skvělá atmosféra. Třetí příčka Chrise je skvělá, pro tým je to hodně potěšující zpráva. Začali jsme dobře, doufám, že minimálně stejně dobře se nám povede po celou sezonu.

Gigi Galli - Stobart VK M-Sport Ford WRT
Pro mě je to na úvod sezony skvělý výsledek. Teď když vím, že budu jezdit celý rok , tak mám čas na sžití se s autem. Navíc jsme zde získali body jak pro nás, tak pro tým, o to je to lepší. Focus WRC je skutečně výtečné auto, úplně si mně získal. Pro mě bylo podstatné hlavně dokončit soutěž a získat nové zkušenosti. Minulý rok jsem se představil ve třech soutěžích, ale letos mám možnost seznamovat se s novým autem po celý rok a později více přitlačit na pilu.

Per-Gunnar Andersson - Suzuki WRT
Ještě se toho musím hodně naučit, proto jsme si to především užívali. Získat bod hned při mém debutu a ještě s novým autem, to je perfektní. Moje zkušenosti byly omezeny tím, že jsem zatím startoval pouze ve skupině N a absolvoval jsem jen pár testů. Proto jsme se hlavně učili a získávali nové poznatky. Jelikož se příští rally jede ve Švédsku, mé rodné zemi, bylo důležité odvést si odsud dobrý výsledek, abychom tam mohli vyrazit s dobrou náladou.

Henning Solberg - Stobart VK M-Sport Ford WRT
Tato rally je pro mě opravdu těžká, na asfaltové soutěže nejsem ten správný typ. Přesto myslím, že jsme zde odvedli dobrou práci a podařilo se nám bez větších problémů tuto soutěž dokončit, což je pro mě to nejdůležitější. Start byl obzvláště složitý, především kvůli novým pneumatikám, ale jak jsme si na ně zvykli, už to bylo ok. Auto fungovalo skvěle, během všech čtyř dnů jsme nezaznamenali žádné větší problémy. Získali jsme zde hlavně další zkušenosti s tímto povrchem.

Matthew Wilson - Stobart VK M-Sport Ford WRT
Nebyl to úplně tip top víkend z naší strany, ale podařilo se nám dokončit bez větších problémů a v první desítce. To je dobrý start do sezony a už teď se těším do Švédska a do Mexika. Chvilku to trvalo, než jsem získal z auta a pneumatik ten správný pocit. Můj spolujezdec Scott Martin odvedl dobrou práci a jsem si jistý, že nás čeká skvělý rok.

Daniel Sordo - Citroen Total WRT
Byli jsme jediní, kdo dokázal udržet se Sebastienem stejné tempo. Ještě jednou musím říct, že naše auto bylo na asfaltu až neuvěřitelně rychlé. To stejné by se dalo říct o pneumatikách, které jsme zvolili, to byl před startem jeden z neznámých faktorů. Nakonec jsem rád, že jsem dokázal získat alespoň jeden bod do poháru konstruktérů. 

Jari-Matti Latvala - BP Ford Abu Dhabi WRT
Dnes se mi dařilo jezdit rychlé časy a najít zase správné tempo, jinak to byl ale hodně dlouhý a náročný víkend. Škoda, že jsme se chytili až dnes, mohlo to vše dopadnout úplně jinak. Hodně jsem se přiučil, hlavně jak s novými pneumatikami projíždět zatáčky, chce to jen být trošku agresivní.

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Kdo je spokojený a kdo smutní?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Monte Carlo: Tým Citröen už zase vede

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud