Monte Carlo: Kdo se směje naposled...

iM2, 29. ledna 2008, 10:34 Google+

REVIEW TÝMY; Které týmy odjížděly s pocitem dobře odvedené práce? A kde naopak mají nad čím přemýšlet?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Citroën
Citroën je po prvním závodu roku na prvním místě mezi týmy a jeho jednička vládne pořadí jezdců. Tým odvedl skvělou práci a oba jezdci jeli do Sordových potíží svoji vlastní třídu. Ani přes frustrující okamžik se však jezdec nevzdal a vybojoval alespoň jeden bod do hodnocení týmů. Citroën přes zimu odvedl výbornou práci a už v dalším závodě by měl nasadit třetí vůz v rukou Estonce Aavy, což bude dalším plusem pro vývoj C4.

Subaru
Tým je po rally Monte Carlo zaslouženě na druhém místě. Auta šlapala jako švýcarské hodinky celý víkend a tým nemusel řešit žádné závažnější problémy. Chris Atkinson dojel zaslouženě třetí a Petter Solberg byl pátý. Tým tedy testoval přes zimu úspěšně a změny se na upravené loňské Impreze projevily. Dobrou zprávou je, že Märtin, který na Sardinii testoval novou Imprezu 2008 řekl, že testy byly úspěšné, spolehlivost je výborná a tým se může začít soustředit na výkon nového vozu.

Ford
U Fordu mají po Monte smíšené pocity, na jednu stranu mohou být spokojeni s výsledkem Hirvonena, který byl nejrychlejší ze zbytku světa za Citroëny, ale na druhou stranu výsledek Latvaly optimální zdaleka nebyl. Latvala byl první ze světové špičky, který doplatil na zakázání systému Mouse (udržení tlaku v pneumatice i po jejím proražení). Když neměl problémy, pak zajížděl časy v TOP 6. Trojka týmu Khalid Al-Qassimi dokončil rally na 16. příčce, když ho porazili jezdci s vozy slabších kategorií. Na jeho obranu je třeba říci, že v pátek se držel na pěkném desátém místě, ale o to se hloupou chybou těsně před koncem jedné z RZ připravil.

Stobart
Jednička týmu Galli zajel průměrný závod. Asfalt není jeho oblíbeným povrchem a když se k tomu přičte, že dlouho nejezdil, tak je to solidní výsledek. Jezdec vystihl svůj start na rally Monte Carlo sám: „Nebojuji se soupeři, ale sám se sebou a zvykám si na vůz.“ Dvojka Duval těsně prohrál krásný a napínavý souboj o místo na stupních vítězů. Hlavně v neděli Francois výrazně zrychlil,  když zajel několik nejlepších časů. I na něm byla vidět dlouhá závodnická pauza. Ale přesvědčí čtvrtá pozice vedení Fordu o dalším angažmá? Doufejme, že ano. Henning Solberg potvrdil, že Monte není jeho oblíbená soutěž a že mu příští rok nebude vůbec chybět. Dojel na pro něho solidním místě (desátý). Matthew Wilson zajel standardní výkon, což sám potvrdil. V průběhu soutěže měl mladý Brit problémy si zvyknou na nové pneumatiky Pirelli. Tým má ovšem stejně bodů jako “Ačko“, což je velice solidní vizitka.

Suzuki
Ostrá premiéra v šampionátu se odehrála v pozitivním světle. Jezdci dokázali, že vůz je rychlý, ale zatím postrádá větší spolehlivost. I přes problémy v této otázce panuje u Suzuki spokojenost. Bod za osmé místo pro Anderssona a dva body pro Suzuki jsou velice dobrý vstup do nové sezony. Pozitivní je i to, že když Gardemeister odstupoval, byl těsně za body. Ukázalo se, že nový vůz má přednosti v technických pasážích.

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Kdo se směje naposled...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo (MCO)

Rally Monte Carlo: Rewiew

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud