Valaška odstartovala, Kresta ujíždí

Marek Šteigr, 28. března 2008, 19:34 Google+

Po páté hodině večerní odstartoval roman Kresta jako první jezdec do druhého podniku Mezinárodního mistrovství ČR v rally. Prvním testu zajeli Kresta i Valoušek naprosto stejný čas. to je vyneslo oba na průběžné první místo. Pech je těsně za touto dvojicí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Podle očekávání závod nejrychleji rozjela dvojice Kresta a Valoušek. Václav pech - další kandidát na vítězství před sebe pustil ještě Karla Trojana. páté místo v RZ1 patřilo Petákovi, který tak pilotoval nejrychlejší vůz kategorie S2000.

V dalším testu - RZ2 Lhota pak své zkušenosti z MS zužitkoval Kesta. Na třinásti kilometrech "nadělil" druhému Valouškovi 10 sekund a osamostatnil se tak na prvním místě. Třetí Pech na dvojce zaostal za Krestou o 14 vteřin. Karel trojan se propadl a v celkovém pořadí se před něj dostal Peták.

Celkově tedy vede Kresta o 10,2 vteřiny před Valouškem. Třetí Pech ztrácí 22,9 sekundy a o dalších pět vteřin za ním je Peták. Až se ještě trochu sžije se čtyřkolkou, určitě se bude chtít posunou před Pecha. Páté místo patří po RZ2 českému "El Matador" Václavu Arazimovi. Pan Arazim tak stále dokazuje že i zkušenostmi se dá udržet ve špičce.

Posádka mediálně podorovaná naším serverem Rallyzone.cz Pavel Urban -Stanislav Saifrt, je zatím na celkové šestapadesáté příčce. Ve své třídě A7 je třetí. Navíc je posádka nejrychlejší mezi vozy s dieselovým motorem. Spolujezdec Standa Saifrt se k závodu zatím vyjádřil takto: "Jedeme si to svoje. Zatím Pavla nijak nebrzdím. Stejně by to totiž nemělo smysl. Když jsem ho totiž viděl před startem, jak se na závod těší, věděl jsem žo ho usměrňovat nemá cenu."

První dva testy se ještě pro špičku startovního pole odehrávaly za šera. Po servisu, ve kterém jsou posádky právě teď se už naplno rozjede noční závod. Další test statuje v 19:37 hodin.

Před malou chvílí nám římo z trati rychlostní zkoušky volal náš fotograf a redaktor Tomáš urban. Přinášíme vám proto jeho postřehy z rozhovorů s jezdci.

Roman Kresta: "Jedeme naplno, zkoušíme si vybudovat náskok."
Pavel Valoušek: "Pokoušíme se držet Romana. Zkusíme zariskovat a zatáhnout za tmy."
Václav Pech: "Nebudeme se zatím honit za Romanem a Pavlem, jedeme svoje. Přidat ještě můžeme. Uvidíme jak se to bude dál vyvíjet."
Emil Triner: "Jedeme s novým vozem, takže zatím zkoušíme co to dělá. Zkusím zůročit zkušenosti při jízdě za tmy"


Vytisknout

Diskuze: Valaška odstartovala, Kresta ujíždí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Argentina (ARG)

V Argentině rozhoduje počasí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud