Solbergova paráda

Tomáš Musil, 29. března 2008, 23:22 Google+

ARGENTINA - PO DRUHÉ ETAPĚ: Právě skončená druhá etapa změnu na čele nepřinesla. Loeb je stále v čele s luxusním náskokem. Na dalších příčkách se však děly věci. Pojďme si příblížit, jak se dnešní den od rána vyvíjel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Argentina (ARG)

Rally Argentina (ARG) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na úvodní RZ dnešního dne se nejlépe vyspal Petter Solberg. Po té, co včera ztrácel na týmového kolegu Atkinsona osm vteřin, hned na úvod na něj najel téměř čtvrt minuty a s menším náskokem šel na druhou pozici. Třetí místo obsadil Loeb, který si vědom svého velkého náskoku jel na jistotu. Po včerejším výpadku se vrátil i Hirvonen ve skvělém tempu a začal tak svoji stíhací jízdu.

Zřejmě nejtěžší test druhé etapy, tak většina jezdců popsala RZ11. S náročnými podmínkami se nejlépe vypořádal Loeb, za ním následovala dvojice Subaru, opět byl o něco rychlejší Solberg a po sekundách přidával ke svému náskoku. Naopak Gigi Galli asi moc dobře nespal. Se Sordem si oproti pátku prohodili role a ten, kdo teď útočil na čtvrtou příčku, byl právě Sordo, naopak Galli pomalu ztrácel svůj náskok.

Ve znamení boje o druhou a čtvrtou příčku se nesly i další dvě RZ před dopoledním servisem. RZ13 vyhrál Loeb, za ním následovala opět dvě Subaru, tentokrát se ukázal Atkinson a dnes poprvé porazil Solberga. Sordo byl opět rychlejší než Galli a na jeho čtvrtou příčku mu chyběli už jen dvě vteřiny. Poslední test před servisem se situace opakovala. Teď už však Atkinson test vyhrál, Solberga opět porazil a opět tak zdramatizoval boj o druhé místo. Zvláštní situace nastala u Galliho. Ten do cíle testu dojel s autem plným kouřem. O to překvapivější bylo jeho umístění před Sordem.

Do druhé části dnešní etapy vykročil vítězstvím Solberg a vzhledem k tomu, že Atkinson skončil čtvrý, připsal si tak dalších 10 vteřin k dobru. Druhé místo obsadil Loeb, třetí Hirvonen. O starost míň už měl v tomto testo Dani Sordo. Jeho rival Galli byl nucen odstoupit po problémech s elektronikou, na trati tak bylo o jeden zajimavý duel méně.

Následující RZ si prohodili pořadí Solberg s Loebem. Francouz si připsal další vyhraný test a upevnil vedení, Solberg zase přidal další sekundy na Atkinsona. K bodovaným příčkám se blížil Hirvonen. Naopak jeho parťák Latvala musel stejně jak před ním Galli odstoupit.

Nyní to vypadalo, že se pořadí na prvních čtyřech příčkách na chvíli ustálí. Solberg totiž opět zajel výborně a  v následujících dvou RZ si na Atkinsona vypracoval dalších 25 vteřin náskoku. Loeb si kontroloval velký náskok před Solbergem  a Sordo svoji 4 příčku. Na bodech už nyní byl Hirvonen, když okupoval šesté místo.

Závěrečná superspeciálka přinesla další vavřín Solbergovi, na bodovaných příčkách se však nic nezměnilo. Loeb tedy i po druhé etapě kontroluje svoji první příčku, oproti pátku si vyměnili pozice Solberg s Atkinsonem, nutno dodat že Australana ztrácí už 40 vteřin a to je ztráta, která se bude těžko dohánět, obzvlášť pojede-li Solberg i nadále v tak vysokém tempu. Kompletní výsledky si můžete prohlédnout zde.



Vytisknout

Diskuze: Solbergova paráda

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta vyhrál Valašku stylem start-cíl

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud