Přijde v Jordánsku Wilsonova chvíle?

Tomáš Musil, 15. dubna 2008, 18:37 Google+

Matthew Wilson, jenž v letošní sezoně hájí barvy týmu Stobart Ford, očekává, že jubilejní ročník Jordánské rally, která se pojede už příští víkend, bude ve většině věcí naprosto odlišný od zavedených standardů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Matthew

Wilson, Matthew | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Wilsonovi se letos zatím nedaří asi tak, jak by si představoval. Ve čtyřech soutěžích si připsal pouhé tři body za šesté místo v Mexiku, nicméně to mohlo být i více, to by se však na jeho stranu muselo přiklonit pověstné štěstí.

A právě v Jordánské rally se naskýtá solidní šance na dobré umístění. Wilson jezdí na vrcholné úrovni už třetím rokem, tak že rozhodně není žádným nováčkem, navíc v Jordánsku se pojede poprvé, což znamená, že každý jezdec je na stejné počáteční metě. To jsou základní aspekty, které by mu měli pomoci se dostat do bodované osmičky a připsat si další body.

"Myslím, že to bude zcela jiný podnik. Pro každého to bude nová zkušenost, která se bude hodně odlišovat od toho, na co jsme byli doposud zvyklí."

"Jak jsem se díval na fotky a na video z minulého roku, kdy se zde jel kandidátský podnik, čeká nás velké vedro a náročná soutěž. Organizátoři odvedli hodně práce a na povrchu si dali dost záležet. Dá se očekávat, že to bude něco podobného, jak v Argentině, ovšem s tím rozdílem, že zde to bude mnohem náročnější. Až na místě samém uvidíme, jak to bude doopravdy vypadat."

"Nejtěžší bude vyrovnat se s horkem, které nás tam čeká, podobné bývá například v Rally Akropolis. Jen venku je 36 stupňů, o kabině v autě ani nemluvě. Bude důležité dodržovat pitný režim po celou dobu rally. Hlavně v neděli bude hrát počasí asi velkou roli, myslím, že trochu zamíchá s pořadím na čele."

"To vše svědčí o tom, že se máme na co těšit, bude to přinejmenším zajímavé,"
uzavírá Matthew Wilson.
Vytisknout

Diskuze: Přijde v Jordánsku Wilsonova chvíle?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Central Europe Rally

Volkswagen: Nová výzva Dakar-Series

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud