Český Krumlov exhibicí Kresty a Grosse

Daniel Šupa, 3. května 2008, 21:03 Google+

Roman Kresta a Petr Gross ani v závěrečných rychlostních zkouškách nepustili vedení v prestižní domácí soutěži z rukou a Kresta v cíli oslavil už čtvrté krumlovské vítězství. S druhou příčkou a minutovou ztrátou se museli spokojit Pech s Uhlem a třetí s další minutou ztráty byli Valoušek s Hrůzou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: bpa.cz

Sdílejte článek

Zkouška Kohout přinesla další vítězství Kresty, Pech byl až třetí za Valouškem. Ze soutěže a svého průběžného čtvrtého místa však odstoupil po havárii Trojan a podobně dopadl i Chvojka. Zkouška byla následně zastavena. Pro poruchu skončil i Gavlák.

Malonty vyhrál Kresta i při druhém průjezdu a přestože znovu porazil Valoušek Pecha, pořadí na čele se pro velké rozestupy neměnilo.

Závěrečná zkouška Kohout II. přinesla definitivní rozluštění hádanky Rally Český Krumlov 2008. Kresta svým čtvrtým a zaslouženým vítězstvím v Krumlově vyrovnal letitý rekord Pavlíka s Křečkem.

„Všechno v pohodě, co jiného můžu říct? Po napínavém pátku, kdy jsem měl před druhým Vaškem Pechem náskok jen devět vteřin, nám dnes naštěstí všechno vyšlo na jedničku. Musím přiznat, že jsme měli velké štěstí. Hned v první dnešní zkoušce jsme byli mimo trať a je taktak, že nám větev nerozbila chladič. Právě tento test, stejně jako následné Malonty, ale podle mě byly rozhodující. Podařilo se nám poodjet a pak náskok už jen zvyšovat. Zásadní roli hrál výběr pneumatik. Včera jsme se v něm zmýlili, dnes bylo vše v naprostém pořádku," uvedl v tiskovém prohlášení Roman Kresta.

Druhé místo patří Pechovi, jenž se sice po vlažném začátku snažil průběh soutěže zdramatizovat, ale uznal převahu suverénního Kresty a raději jel v závěru na jistotu a body. Třetí byl po celou soutěž Valoušek a na této pozici i projel cílem.

Boj o další příčky byl o poznání dramatičtější a kromě větší vyrovnanosti posádek na něm měl podíl i větší počet chyb a technických problémů. Čtvrtý dokončil soutěž Peták a pátý Štajf. O umístění v Top5 bojoval do poslední zkoušky i Běhálek, ale krátce před cílem své Subaru nezvládl a skončil mimo tratě. Šestý dojel Arazim před dnes pomalejším Orsákem, Barvíkem, Trinerem a Sedláčkem.

Celkové pořadí Rally Český Krumlov
1. Kresta / Gross
2. Pech / Uhel +1m00.7s
3. Valoušek / Hrůza +2m13.0s
4. Peták / Benešová +3m52.3s
5. Štajf / Černoch +4m42.0s
6. Arazim / Gál +5m19.0s
7. Orsák / Vajík +5m20.4s
8. Barvík / Mynářová +6m00.3s
9. Triner / Achsová +7m35.3s
10. Sedláček / Maroušková +7m53.6s

Zdroj: rallyekrumlov.cz, bpa.cz


Vytisknout

Diskuze: Český Krumlov exhibicí Kresty a Grosse

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

Havárie a problémy redukují startovní pole

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud