Citroen na rozcestí, WRC nebo DTM?

Tomáš Musil, 3. května 2008, 23:47 Google+

Citroen pohrozil, že pokud se bude propagace světové rally ubírat tímto směrem, pak by spojení Citroenu a DTM v roce 2010 nemuselo být vůbec nereálné.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Olivier Quesnel, šéf týmu Citroen Sport, prohlásil, že současná propagace v mistrovství světa by tento tým udržela v rally maximálně do konce příštího roku. Podle něj jim toho může DTM nabídnout mnohem více, jak v oblasti příjmů, tak i v možnostech, jak náš vůz zviditelnit. 

"Zavítal jsem na Hockenheim na závod DTM a když bych měl porovnat propagaci mezi rally a DTM, tak se s DTM nemůžeme ani v nejmenším rovnat."

"Citroen nám stanovuje rozpočet a na mně je, abychom ho využili tím nejlepším možným způsobem. Navíc teď Citroen začíná vyrábět nový model C5, což je konkurence autům jako Audi A4 nebo Mercedesu C, která taky jezdí DTM. Tak že musíme vše dobře zvážit."

Dalším faktorem, který zřejmě z jisté části ovlivní rozhodnutí Citroenu, je jejich týmová jednička Sebastien Loeb, který má s týmem uzavřen kontrakt až do roku 2009.

Podle Quesnela by se musela podpora šampionátu WRC zásadně změnit do té doby, než začne tým vyvíjet nové auto, kvůli změně pravidel, jež přejde v platnost v roce 2010.

"Když si budeme jistí, že zůstat v rally je správný krok, pak můžeme klidně investovat do nového auta. Upřímně řečeno, my tu ale nejsme kvůli samotným závodům, jsme tu proto, abychom prodávali auta."

"Řeknu příklad, teď v Jordánsku se mi to líbilo, ale kde byli diváci, kteří by stáli podél celé tratě? Navíc tady moc aut stejně neprodáme, to bychom museli být spíš v Číně. Pokud nebude mít WRC dobrou reklamu, pak už nezáleží ani na tom, jestli náklady na start půjdou níž a níž."
Vytisknout

Diskuze: Citroen na rozcestí, WRC nebo DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Duvalův zbytek sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud