Jezdci Subaru plni očekávání

Tomáš Musil, 24. května 2008, 23:02 Google+

Jak dopadnou jezdci Subaru na Acropolis Rally, kde se poprvé ukážou s novou Imprezou WRC?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Subaru Impreza WRC 2008

Subaru Impreza WRC 2008 | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Petter Solberg a Chris Atkinson, dvojice jezdců Subaru WRT, která si do svých diářů určitě poznačila datum Acropolis Rally, v ní se totiž poprvé objeví nová, dlouho připravovaná a z části i revoluční zbraň - Impreza WRC2008. Revoluční v tom, že po dlouhých letech se mění koncepce vozu ze sedanu na hatchback.

A obzvláště hodně se na ni těší Petter Solberg, tomu se totiž od druhého letošního podniku, Švédské rally, nepodařilo bodovat a i když to kolikrát bylo vinou smůly, nulu si na své konto připsal v Mexiku, Argentině, Jordánsku i na Sardínii. Proto už delší dobu vyhlížel datum nasazení nového auta, navíc minulý rok zde doje i se značně nefungujícím autem na třetím místě, to vše by mu mohlo pomoci zase nasbírat další body a zvednou si tak sebevědomí do zbytku sezony.

"Obhajujeme zde třetí příčku a máme nové auto, tak že chceme dobrý výsledek. Bude to těžká soutěž, skalnatá a hodně náročná na auto. Taky musíme počítat s vysokými teplotami. Za volantem jsem zatím strávil jen pár dní, ale i tak z toho mám dobrý pocit a opravdu doufám, že s novým autem budeme bojovat o čelní příčky. Alespoň já budu na 110%."

Týmový kolega Chris Atkinson může být zatím spokojený, letos se mu podařilo posbírat už 4 umístění na podiu a v průběžném hodnocení drží třetí místo. Naposled na Sardinii skončil až šestý a byl trochu zklamaný. Nyní je však podobně jak Solberg rád, že se mu do ruky dostává nový model, se kterým snad bude šlapat na paty Citroenu a Fordu.  

"Nastává čas na ostrou zkoušku, ale je potřeba být vždycky opatrný! Pokud budu mít z auta dobrý pocit, pojedu úplně naplno. Nevidím důvod, proč bych neměl, navíc chci vidět, jak jsme na tom v porovnání s konkurencí. Jsme si vědomi toho, že to nebude lehké, čeká nás hodně změn, ale snad se nám podaří udělat další krok směrem ke špičce."
Vytisknout

Diskuze: Jezdci Subaru plni očekávání

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz

Grzyb: Konečně jsme se dostali do cíle

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud