Obrovská taktická bitva

iM2, 13. června 2008, 22:53 Google+

OHLASY JEZDCŮ PO 1.ETAPĚ; Páteční etapa byla nesmírně napínavá, vždyť prvních pět jezdců dělí 6s, a o tom, kdo přenocuje ve vedení se rozhodovalo až v poslední zkoušce. Co na to říkají aktéři čtěte zde.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani - Marti, Marc

Sordo, Dani - Marti, Marc | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sebastien Loeb
Nechtěl jsem přenocovat na prvním místě, ale nevadí. Zítřejší zkoušky jsou kratší, a tak být první by nemusela být velká nevýhoda. Nebudeme muset tolik čistit trať. To slibuje jen to, že to bude zítra velice těžké. My uděláme vše pro to, abychom si udrželi vedení.

Henning Solberg
Byl to velice těžký den, zkoušky byly velice tvrdé. Byl to boj po celý den. Nějaký čas jsme ztratili ráno, často se nám do vozu dostával prach, což ovlivňovalo moji koncentraci. Byl to ale fantastický finish zakončeným vítězstvím v poslední RZ.

Jari-Matti Latvala
Týmová strategie nebyla zvítězit v dnešním dni. Není to zde v těchto podmínkách lehké. Navíc, když takovéto podmínky nemám rád. Potřebujete hodně zkušeností, abyste se mohl zhostit této role, a ty já nemám. Plán byl zůstat nablízku s Mikkou Hirvonenem a to se nám povedlo.

Mikko Hirvonen
Toto rozhodnutí je risk, už jen proto, že jsem zde zatím žádnou RZ nevyhrál. Seb bude čistit trať zítra jen dvě RZ, ale pro mě jsou to lepší okolnosti, než jet první. Myslím, že kdybych zítra ráno začínal jako první, tak bych neměl šanci udržet Loeba za sebou, protože 14s by mi nestačilo.

Gigi Galli
Byl to dnes dlouhý den s víc RZ, než je obvyklé. Měli jsme během dne problémy se zvedákem, a tak jsme nemohli měnit kola mezi RZ. Museli jsme tedy zvolit kompromis mezi šetřením gum a rychlostí na tratích zkoušek. Vypadá to, že jsme ve skvělé pozici pro zítřek.

Petter Solberg
Šesté místo je po dnešním dni dobrý výsledek a já jsem spokojen s posunem, který jsme učinili. Dnes jsme se snažili jet trošku opatrněji, abychom nepoškodili vůz. Moc dobře vím, co se zde vše může stát, a nechci skončit pro to, že jsem trefil skálu nebo s jiným problémem. Musíme s novým vozem postupovat krok po kroku.

Chris Atkinson
Dnes ráno jsme se nesnažili nějak riskovat. Chtěli jsme být po dnešní etapě na bodech. Plán byl, neudělat žádnou chybu a my jí neudělali. Bohůžel nás zastavilo něco, s čím jsme nemohli počítat. Zítřejší den použijeme jako testovací a pokusíme se získat nové poznatky z vozu a jeho chování. 
Vytisknout

Diskuze: Obrovská taktická bitva

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Turkey (TUR)

Loeb vede díky taktizování Fordu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud