IRC - Ypres: Loix vede, Kopecký se drží

Marek Šteigr, 27. června 2008, 20:28 Google+

V Belgii se dnes odpoledne rozjel další podnik seriálu IRC – Ypres Westhoek Rally. Ve velké konkurenci vozů S2000 začal slušným čtvrtým časem Jan Kopecký. Vede domácí Loix.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan - Starý, Petr

Kopecký, Jan - Starý, Petr | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

První zahřívací rychlostní zkouška měřila 11,32 kilometru a jejím nejrychlejším jezdce se stal Fredy Loix. Jan Kopecký který startuje se stejným vozem jako Loix, tedy Peugeotem 207 S2000 vybojoval v RZ1 jedna slibné čtvrté místo, když mezi něj a Loixe se vměstnali ještě Rossett a Vouillozi se stejnými vozy.

Časy v následujícím testu byly opravdu velmi vyrovnané. Rozdíl mezi na RZ2 opět nejrychlejším Loixem a desátým Solou činil jen 9,9 vteřiny. Díky další vyhrané zkoušce si své vedoucí postavení vylepšil Loix. Naopak propad zaznamenal Kopecký, když zkoušku dojel až jako sedmý a celkově se propadl na šestou příčku. Mírným překvapením na této zkoušce byl druhý čas domácího Casiera, který jede s Polem S2000. Jeho druhý čas znamenal i posun na druhé průběžné místo celkově.

Do těchto chvil se stačila odjet ještě rychlostní zkouška s pořadovým číslem tři. I na té zvítězil zatím suverénní Loix, když o celých šest sekund porazil druhého Rosettiho a dalších 1,7 vteřiny nadělil Vouillozovi. Kopecký v RZ3 obsadil bramborovou, tedy čtvrtou pozici.

Celkově tedy po třech odjetých testech vede Loix o 12,6 vteřiny před Rossetim. Třetí příčku se ztrátou 17,3 vteřiny okupuje Vouilloz, následován Casierem a Kopeckým. Jan ztrácí po RZ3 na lídra 22,6 vteřiny. Soutěž je zatím rozjetá zajímavě, protože ani za první pětkou nejsou přílišné rozestupy. Šestý Basso ztrácí na Kopeckého 1,3 vteřiny, následován Snijersem (+6.4) a Solou (+1.8).

O tom že seriálu IRC vévodí vozy S2000 svědčí i následující fakt – prvních deset jezdců na Ypres rally pilotuje právě vozy této třídy a v první patnáctce je těchto vozů hned třináct. Nadvládu narušují jen dva jezdci s Mitsubishi Lancer EVO IX na jedenáctém a patnáctém místě.

Dnes ještě čeká na jezdce stejná trojice zkoušek jakou už absolvovali odpoledne. Tentokrát jim průjezdy skomplikuje nastupující tma. O výsledcích po první etapě vás budeme informovat.

Vytisknout

Diskuze: IRC - Ypres: Loix vede, Kopecký se drží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loix, Freddy - Buysmans, Robin

Rally Ypres: Shakedown

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud