Pozvánka na IRC Rally Rusko 2008

Pavel Janega, 7. července 2008, 09:56 Google+

Seznam přihlášených posádek 4. dílu International Rally Chalenge je kompletní. Startovní listina vypadá impozantně. Přihlásilo se 83 posádek z 10 zemí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Russia (RUS)

Rally Russia (RUS) | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Najdeme tu taková jména jako Didier Auriol, Giandomenico Basso, Simon Jean-Joseph nebo vítěz loňského ročníku Fin Anton Allen. Nebude nouze ani o jezdce ověnčené ostruhami ze série WRC jako Freddy Loix nebo Jan Kopecký. Zajímavé jistě bude pozorovat, jak si povedou reprezentanti pořádajícího státu proti nejrychlejším Evropanům. 

Rally Rusko se jede zároveň jako soutěž seriálu IRC a zároveň jako součást otevřeného ruského mistrovství.

Zazlobit tak určitě mohou závodníci Evgeniy Vertunov a Georgiy Troshkin, oba na voze Subaru Impreza WRX STi. Kromě toho, že tito borci patří mezi domácí špičku, nasbírali také zkušenosti na světových rally.

Mezi favority patří několikanásobní národní šampióni Andrey Zhigunov a Igor Ter-Oganes´yants. Mohou usilovat o slávu ve třech kategoriích zároveň – v sérii IRC, ruském šampionátu a Mitsubishi Russia Cup. Jejich tradiční zbraní je Mitsubishi Lancer Evo 9. Dalším dravcem na startu bude Alexandr Zheludov, jehož od začátku sezóny naviguje nová spolujezdkyně Irina Kolomeitseva. Irina měla zvláště úspěšný minulý rok, když se stala ukrajinskou šampiónkou ve třídě do dvou litrů. Zheludov vyhrál na cestách kolem Vyborgu v roce 2006, téhož roku se stal ruským mistrem.

Jedním z hlavních uchazečů o triumf je mladý jezdec Evgeniy Novikov, který se může pochlubit výtečnou bilancí tří vítězství ze čtyř startů. Jeho novým mitfárou je Evgeniy Kalachev. Posádka ve složení Novikov – Kalachev už nějaké zkušenosti nabrala. Vyhrála čtvrtý ročník soutěže „Bílých nocí“ zapsané do ruského mistrovství. Mezi nejsilnější eNka se budou chtít vklínit i silní soupeři ze slabších tříd. Například tolik oblíbený Simon Jean-Joseph je určitě při chuti. Navíc na něj čeká přímý souboj s dalšími nadějemi pořádající země a to Igorem Dautovem a Nadezhdou Filaretovou. 

Díky zajímavé startovní listině se můžeme těšit na napínavé drama od začátku do konce.

Vytisknout

Diskuze: Pozvánka na IRC Rally Rusko 2008

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Šlehofer, Jan - Soběhart, Zbyněk

ROTO Plzeň: Úspěch se neodpouští

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud