Krátké účinkování na Bohemii

Tomáš Urban, 10. července 2008, 12:23 Google+

Po odjetí několika sprintů se opět na start velké soutěže postavila posádka Pavel Urban - Standa Saifrt. Po bezproblémových seznamovacích jízdách, se začal blížit začátek soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Pavel

Urban, Pavel | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Technika byla připravena, a tým snad jen v pátečním dopoledni vyhlížel vysvitnutí slunce, aby trať oschla a nemusely se jet mokré gumy. Soutěž odstartovali u zákaznického centra Škoda v Mladé Boleslavi do slunečného letního odpoledne. Vládla pohoda a klid. Auto fungovalo naprosto výborně.

Při průjezdu RZ jedna na mezičase v Dolním Cetně vše vypadalo, že je soutěž velmi dobře rozjetá, neboť posádka červené Fabie ztrácela na konkurenta Dvořáka pouze jednu vteřinu. Bohužel ale tato radost netrvala dlouho, protože v obci Podkováň po seřazení na třetí rychlostní stupen se z hewlanda ozvala rána a bylo vymalováno.

Vůz byl dotažen do servisu, kde byla převodovka vyměněna, cca za dvě hodiny poklidné práce. Večer v servisu panovala uvolněná atmosféra. Posádka se těšila, že se v sobotní velmi náročné etapě  pěkně sveze.

Do sobotní etapy odstartovala posádka v rámci superrally s cílem se pěkně svézt. RZ sedm proběhla bez problémů, ale další RZ 8 nachystala překvapení, více k tomu řekl Pavel Urban: "Na RZ8 jsme po startu po sérii poměrně rychlých zatáček najeli do vracáku moc rychle a  už to bylo...trefili jsme pravěký silniční patník a strom vedle,takže předek auta vzal za  své...no ale my jsme celí,to je hlavní...ostatní se napraví s pomocí dobrých duší - Luboš Picek + Karel Dawson,kteří dodají nestandardní náhradní díly.Škody jsou poměrně veliké  navíc ještě k tomu,že se nám v pátek úplně vysypala převodovka... "

Tím účinkování na rally Bohemia skončilo. Tento konec mrzí dvojnásob. Krásné tratě a námaha vynaložená na přípravu auta jdou vniveč,ale tohle je rally.

Kde uvidíme Červenou Fabii je ve hvězdách? "Já bych rád stihnul Barumku, ale je to odvislé od kompletačních prací,snad to stihnem,je to  odvislé i na Jakubovi,jaké ten bude mít po Kopce škody. Teď šly ty rány nějak moc rychle za sebou...

Posádku podporují firmy FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o.; KOVOLAK PROFI s.r.o. a Autoopravna ZÁKOUTSKÝ. Velkoobchod elektro VITAMIN - velkoobchod elektro. Mediální podporu zajišťuje internetový portál  RALLYZONE.CZ.

Pod hlavičkou Královehradeckého rally klubu startovaly ještě dvě posádky, ale ani ony cíl neviděly. Fabii Luboše Picka se na RZ 7 poroučel motor. Fabia Michala Cillera také opustil motor na RZ 12.

Královehradecký rally Klub v AČR / Tomáš Urban
Foto: Rallyzone.cz/ Tomáš Urban
 

 

Vytisknout

Diskuze: Krátké účinkování na Bohemii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ducháček, Sláva - Dufek, Petr

Rally Bohemia: pracné dva body pro Seznam

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud