Kresta přežil nejtěžší havárii kariéry

RallyZone.cz, 23. srpna 2008, 23:40 Google+

Roman Kresta se svým navigátorem Petrem Grossem odstoupili v druhé rychlostní zkoušce po hrozivě vypadající havárii. Jejich Peugeot 207 S2000 sjel v táhlé levotočivé zatáčce ze silnice a trefil betonovou skruž v příkopě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: bpa.cz

Sdílejte článek

Kresta se nehodlal vzdát šance na obhajobu svých triumfů na zlínské rally a ráno nasadil ostré tempo. Bohužel však došlo k havárii. Po čelním nárazu do betonové skruže a několika přemetech byl vůz zcela nepojízdný, naštěstí posádce se přes drobné pohmožděniny a Romanovy vykloubené palce od volantu nic vážného jako zázrakem nestalo.

„Byla to strašná rána. Až tak, že z okamžiku, kdy jsme narazili do betonu až po dopad, mám takzvané okno. První, co mě pak napadlo, bylo, že už žádnou další rally nepojedu. Nevím přesně, proč jsme vyletěli ven. Nejspíš to ale byla moje chyba, asi jsem tam byl moc rychlý. Mohlo to být i kvůli defektu, protože v předchozí zatáčce se jelo přes díru. Ale to už nezjistíme, takže to beru na sebe, i když mi Petr říkal, že jsem nejel nijak zvlášť ostře. Prý ode mě čekal ještě větší nasazení... Náraz do onoho kusu betonu byl nejdrsnější v mé kariéře, možná havárie na Novém Zélandě 2005 byla srovnatelná. Moc nám pomohl systém HANS chránící krk a páteř. Naštěstí jsme takzvaně celí. Je mi ale jasné, že kromě palců na rukou, které se o volant ohnuly o devadesát stupňů tam a zpět, mě bude bolet celé tělo. Havárie mě nesmírně mrzí. Kvůli všem, kteří náš start připravovali, partnerům, celému týmu. Taková spousta práce a energie a všechno je rázem pryč. Samozřejmě je mi líto, že jsme zklamali fanoušky, kterým děkuji, že přišli v tak velkém počtu."

Přes vlastní odstoupení ze soutěže se stali už dnes letošními šampiony Mezinárodního mistrovství republiky v automobilových soutěžích, protože pro poruchu převodovky zůstal stát vedle silnice i jejich jediný soupeř Václav Pech, který je díky bodové ztrátě už nemůže překonat.

"Z titulu mezinárodních mistrů země máme radost, ale v tuto chvíli takovou zvláštní. Raději bychom jej získali normálně, v souboji na trati."

Zdroj: Tisková zpráva bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Kresta přežil nejtěžší havárii kariéry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loix, Freddy - Buysmans, Robin

Freddy Loix v čele Barum rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud