Barum rally skončena, slova jezdců

RallyZone.cz, 24. srpna 2008, 17:43 Google+

BARUM RALLY - PROHLÁŠENÍ JEZDCŮ; Poslední rychlostní zkoušku 38. ročníku Barum rally Zlín si mohl Freddy Loix se spolujezdcem Robinem Buysmansem užívat. Už jen nehorázná smůla nebo technická závada je mohla připravit o vítězství v soutěži.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loix, Freddy - Buysmans, Robin

Loix, Freddy - Buysmans, Robin | foto: Dokulil, Jiří

Sdílejte článek

To se však nestalo a tak posádka se startovním číslem 4 bude zapsána do análů po čtrnácti letech jako další belgický vítěz Barum rally Zlín. V roce 1994 vyhrál jeho krajan Patrick Snijers. Druhé místo uhájil loňský vítěz Nicolas Vouilloz, třetí skončil Bryan Bouffier.

Nejlepším českým jezdcem je Pavel Valoušek, který dojel čtvrtý a jen těsně odolal náporu Itala Travaglii, kterého za sebou nechal jen necelé tři vteřiny. První čtyři místa obsadily vozy Peugeot 207 S 2000.

Nicolas VOUILLOZ (Peugeot 207 S2000, startovní číslo 1)
Nakonec jsem šťastný, že jsme i přes technické problémy uhájili druhé místo před Bouffierem. Výsledek je dobrý pro tým i pro vývoj šampionátu. Zaručuje nám dobrou výchozí pozici před dalšími závody IRC.

Freddy LOIX (Peugeot 207 S2000, startovní číslo 4)
Už když jsem před rokem do Zlína přijel, věděl jsem, že mi zdejší tratě budou vyhovovat. Jsou podobné jako v Belgii. Loni jsem byl blízko vítězství, ale nevyšlo to, letos jsem byl šťastnější. Po problémech Vouilloze jsem už jel na jistotu. Diváci kolem silnic vytvořili fantastickou atmosféru.

Renato TRAVAGLIA (Fiat Grande Punto S2000, startovní číslo 5)
Zkoušel jsem bojovat o čtvrté místo až do posledních metrů. Bohužel jsme byli na poslední vložce několik vteřin mimo trať. Ty nám asi nakonec na Valouška chyběly.

Jozef BÉREŠ jun. (Suzuki Swift S1600, startovní číslo 11)
Absolutní spokojenost. Po včerejším defektu jsme dnes ráno začínali souboj s Tlusťákem od nuly. Jsme rádi, že jsme vítězství ve třídě uhájili.

Enrique GARCÍA OJEDA (Peugeot 207 S2000, startovní číslo 14)
V dané konkurenci by bylo skvělé dojet v první pětce a my jsme tomu byli blízko. Díky chybě a výletu mimo trať jsme však zklamaní.

Bryan BOUFFIER (Peugeot 207 S2000, startovní číslo 15)
Chtěli jsme se pokusit vyhrát, ale mám radost i z třetího místa, kterým jsme vyrovnali výsledek z roku 2006. V IRC jsem startoval poprvé. Je to skvělý šampionát a v budoucnosti bych se ho rád zúčastňoval pravidelně.

Pavel VALOUŠEK (Peugeot 207 S2000, startovní číslo 17)
Na poslední rychlostní zkoušce nám pět kilometrů před cílem přestal fungovat alternátor. Pokračovali jsme bez servořízení a musel jsem doslova bojovat s řízením auta. Bylo to fyzicky hodně náročné a bál jsem se o výsledek. Jsem rád, že jsme i přes tyto problémy uhájili čtvrté místo.

Josef PETÁK (Peugeot 207 S2000, startovní číslo 18)
Mým tajným cílem bylo dvanácté místo, a to jsme výrazně překročili. Barum rally je extrémně těžká soutěž. Podle časů musí jet špička neskutečně brutálně a s obrovským nasazením. Jsme velice rádi, že jsme se vyvarovali defektů, na což jsme se v závěru soustředili.

Roman ODLOŽILÍK (Peugeot 207 S2000, startovní číslo 22)
V servisu nám opravovali prasklý unášeč v převodovce. Díl nám půjčil Josef Peták. Za to mu moc děkujeme. Díky tomu jsme mohli dokončit naše snažení. S umístěním v první desítce jsme spokojeni.

Tomáš KOSTKA (Fiat Grande Punto S2000, startovní číslo 29)
Barumka byla nesmírně těžká. Bylo znát, že jsem neměl s tímto vozem tolik zkušeností. Musí se s ním jezdit úplně jinak než s Mitsubishi.

Antonín TLUSŤÁK (Citroën C2 S1600, startovní číslo 33)
Škoda sobotních ztrát po problémech se spojkou a výletu mimo trať. To možná rozhodlo náš duel s Bérešem. I tak to byl můj nejlepší letošní závod. Odjeli jsme mnoho kilometrů s maximálním nasazením. Jsme spokojeni i s bodovým ziskem do evropského šampionátu.

Josef SEDLÁČEK (Renault Clio R3, startovní číslo 49)
Bylo nám jasné, že nemůžeme konkurovat vozům kategorie S 1600, ale po sobotě jsme se dnes snažili udržet za zády Bútora, což se nám podařilo. Udělali jsme perfektní výsledek.

Tisková zpráva: Barum Rally Zlín
Vytisknout

Diskuze: Barum rally skončena, slova jezdců

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Výsledky a fotogalerie Barum Rally 2008

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud